Saopšteno iz Glavnog grada

Radovi na sanaciji klizišta u Kučima privode se kraju

Radovi na sanaciji klizišta u Gornjoj Vrbici u Kučima vrijednosti 317.911,63 eura privode se kraju, kazali su iz Glavnog grada.
Objavljeno: 12. 12. 2019 - 15:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Po revidovanom Glavnom projektu, izvršeno je bušenje, armiranje i betoniranje svih 78 šipova. Izbetoniran je kompletan potporni zid podkonstrukcije „A“ (potporne konstrukcije ispod puta) i potporna konstrukcija „B“ (iznad puta), izvršeno potrebno nasipanje materijala i stabilizacija stijenske mase iznad puta u skladu sa projektnim rješenjem“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su izvedeni i radovi na izradi glavnog propusta atmosferske kanalizacije Ø1000 nizvodno od konstrukcije „B“ ka konstrukciji „A“, kao i kanali i šahtovi atmosferske kanalizacije.

Iz Glavnog grada su poručili da će nakon što je danas završeno asfaltiranje ovog dijela saobraćajnice, tj.ugradnja habajućeg sloja asfalta, biti obezbjeđeno nesmetano odvijanje saobraćaja.

„Narednih par dana, izvodiće se završni radovi na ovom objektu, tj. betoniranje prostora između AB zida i kolovoza, kako bi se spriječio prodor vode i radovi na postavljanju signalizacije. Investitor radova je Glavni grad Podgorica, a izvođač Met&Alu Plast d.o.o. iz Danilovgrada“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar