Očekuje ga duža pauza

Tužna sudbina Komana: Prije tačno godinu dana najavio kraj karijere u slučaju povrede

Francuski ofanzivac Kingsli Koman (23) prije tačno godinu dana izjavio je da bi mogao završiti svoju karijeru ukoliko doživi još jednu tešku povredu, a 365 dana nakon toga doživio je povredu u meču protiv Totenhema.
Objavljeno: 12. 12. 2019 - 17:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Koman je povredu doživio u meču 6. kola grupne faze Lige šampiona protiv Totenhema nakon što je nezgodno doskočio u blizini aut-linije. On je uz pomoć medicinskog osoblja napustio teren i sigurno ga očekuje duža pauza.

U 2018. godini je imao dvije povrede lijevog zgloba, zbog čega je propustio veliki broj utakmica i imao je samo jednu želju, a ona mu se, na njegovu žalost, nije ispunila.

"Bio mi je kraj svijeta kada sam se povrijedio. Razmišljao sam o Svjetskom prvenstvu, a sada stavljam stvari u drugu perspektivu i zadovoljavam se malim stvarima. Ako se mogu nakon oporavka vratiti u najbolju formu, biću najsrećniji. I dalje se nadam da ću zaigrati na nekom Svjetskom prvenstvu, a nadam se i da ne moram opet proživjeti ovakav trenutak, odnosno treću operaciju. Mislim da je ne bih napravio. Ako sam oprezan i ako se pazim, a svejedno se opet povrijedim, to bi mi bilo previše. Previše je previše, a možda moja noga nije za fudbal. Živjeću životom van njega", otkrio je Koman u decembru 2018. godine.

Koman je karijeru počeo u PSŽ-u, potom je igrao u Juventusu, a od 2015. igra za Bajern. Posljednjih mjeseci afirmisao se u jednog od najboljih igrača minhenskog kluba, ali česte povrede znatno usporavaju njegov napredak.
 

Komentari: 0

Novi komentar