Na osnovu rješenja Odbora za profesionalnu etiku

Senat Univerziteta u Beogradu poništio doktorat Siniše Malog

Senat Univerziteta u Beogradu poništio je na današnjoj sjednici diplomu doktora nauka ministru finansija Siniši Malom, na osnovu rješenja Odbora za profesionalnu etiku.
Objavljeno: 12. 12. 2019 - 17:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odluka je usvojena jednoglasno i ona je konačna, a Siniša Mali može da pokrene upravni spor, precizirala je rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Kao sedma tačka na dnevnom redu Senata našla se tačka "poništavanje diplome", čime je potvrđena prethodna odluka univerzitetskog Odbora za profesionalnu etiku, koji je utvrdio da je prilikom izrade doktorata Sinisa Mali bilo neakademskog ponašanja, prenosi list "Danas".
 

Komentari: 1

Teoreticar zavere

13. 12. 2019 - 05:46

PISA test za clanove Senata BU Sinisa Mali se neeticki poneo prisvajajuci tudje znanje. To je naucno utvrdjeno softverom kreiranim da otkriva kradje misli. Naoruzan neeticki stecenim znanjem postao je ministar u Vladi Republike Srbije I predlagac neetickog Zakona o konverziji stambenih kredita kojim se neeticki socijalizuju dugovi koje su napravili pojedinci i nagradjuju bankari za svoje neeticko ponasanje. Opozicija u svojoj nameri da obori Vladu resava da ga osudi zbog neetickog ponasanja pa odlucuje da ga, zbog vece koncentracije svoje moci na Univerzitetu nego u Parlamentu, kazni zbog neetickog ponasanja oduzimanjem doktorata. Pitanja za clanove Senata: Da li je neeticki prisvajiti tudje znanje (skole postoje radi toga, zar ne)? Da li je eticki prisvojiti tudji novac (Parlament postoji radi toga, zar ne)? Da li verujete tvorcima softvera vise nego mentorima? Da li mislite da je Makijaveli bio u pravu kada je rekao da “Cilj opravdava sredstvo”?
Novi komentar