Za društveno odgovorno poslovanje

Godišnja priznanja UPCG: Glavna nagrada Crnogorskom Telekomu

Glavna nagrada Unije poslodavaca (UPCG) za najdosljedniju primjenu politika društveno odgovornog poslovanja (DOP) u ovoj godini dodijeljena je večeras Crnogorskom Telekomu.
Objavljeno: 12. 12. 2019 - 20:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz UPCG je saopšteno da je u oblasti brige za zaposlene ove godine nagradu u kategoriji malih preduzeća dobio Put Gross, a srednjih Montenomaks C&L.  Nagrada nije dodijeljena u kategoriji veliko preduzeće.

U oblasti brige za životnu sredinu ove godine je u kategoriji srednje preduzeće nagrađena kompanija Regent Porto Montenegro. Nagrada u oblasti brige za zajednicu ove godine je u kategoriji malo preduzeće dodijeljena Poliklinici Dr. Vuksanović, a u kategoriji srednje kompanijama Kalamper, Neregelia i Jugopetrol.

Nagrada je u kategoriji veliko preduzeće dodijeljena kompanijama M:TEL, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i Podgorička banka.

UPCG šestu godinu zaredom dodjeljuje crnogorskim preduzećima nagrade za društveno odgovorno poslovanje, čiji je cilj promocija primjera dobre prakse i preduzeća koja je osmišljavaju i primjenjuju.

Predsjednik UPCG, Predrag Mitrović, je u uvodnom izlaganju kazao da efektivnim upravljanjem koje je u skladu sa društvenom odgovornošću, crnogorske kompanije ulažu i vode računa o zaposlenima, životnoj sredini i zajednici u kojoj posluju.

„Na taj način, one obezbjeđuju radna mjesta, podstiču lokalni ekonomski razvoj i razvoj društva, te direktno doprinose napretku i stabilnosti ekonomije”, poručio je Mitrović.

Javni konkurs za nagrade UPCG za DOP bio je otvoren od 7. do 24. novembra, a prijave su mogle dostaviti sve kompanije registrovane u Crnoj Gori.

Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.
 

Komentari: 0

Novi komentar