Episkop budimljansko-nikšićki

Vladika Joanikije nakon pucnjave: Nije lako naći se na meti snajperske paljbe

Nije lako naći se na meti snajperske paljbe dok sjedite u društvu vjernika i velikog dobrotvora Srpske pravoslavne crkve kakav je Miodrag Daka Davidović. Dobro smo prošli, Bogu hvala, kaže episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.
Objavljeno: 13. 12. 2019 - 11:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

 Ja nisam povrijeđen, ali jeste lakše Miodrag, i očekujem od nadležnih organa Srbije da do kraja rasvetle ovaj nemio događaj - kazao je on za "Novosti", dva dana nakon što se poznati crnogorski biznismen našao na meti snajperiste u novobeogradskom hotelu "Kraun plaza".

Policija je nastavila da ispituje goste koji su u trenutku napda bili u hotelu, kao i Davidovićeve prijatelje i rođake, za koje se pretpostavlja da bi mogli da imaju informacije da li i kome smeta poznati biznismen i ktitor SPC.

Odmah poslije uviđaja policija je uradila rekonstrukciju u pokušaju da utvrdi odakle je mogao da dođe hitac. Na osnovu rupe koju je metak napravio, utvrđeno je da je ispaljen sa razdaljine od oko 60 metara, kao i da je snajperista bio u ravni prvog sprata zgrade.

- Na osnovu ovih parametara pregledali smo dva, tri objekta i otprilike locirali odakle je pucano - navodi izvor "Novosti".

Kako kaže, "snajperista je imao dobar pogled, a mrak spolja i svjetla iznutra pomogli su mu da cijev uperi u Davidovića.

- Poslije ispaljenog metka vjerovatno je odmah otrčao do automobila i uputio se ka blokovima - navodi izvor.

Već treći dan traje i analiza baznih stanica mobilne telefonije. Ukrštanjem prostornog i vremenskog vještačenja inspektori pokušavaju da izoluju određene brojeve koji bi im pomogli u daljoj istrazi.

Kada je riječ o motivu, samo se nagađa, ali je operativna verzija da je nalog stigao iz Crne Gore, jer je Davidović poznat kao oponent režima Mila Đukanovića i kao čovke koji podržava i finansira opoziciju

 

Komentari: 7

Perun

13. 12. 2019 - 11:46

Ne bogami, nije lako. Nije lako bilo ni Sarajevu pod granatama, ni Srebrenici nije lako bilo, gospodine hriscanine.
Sta je ovo?

13. 12. 2019 - 12:07

NAJBOLJE ZNAJU U SREBRENICI
@

13. 12. 2019 - 12:13

ZASTO SI DOBRO PROSAO POPE?ZASTO SE UOPSTE BOJIS SMRTI POPE?DANAS BI SA SVETIM PETROM ISPRED HRISTA A PORED SVETOGA SAVE I SVETOGA POPA MACE SETAO RAJEM BEZBRIZNO I BEZ RAZMISLJANJA O SLEDECEM SKUPU NA KOJEM CES SE OGRIJESITI I O SV VASILIJU I O BOGU.ILI TI UOPSTE NE VJERUJES U BOGA PA SE BOJIS RAJA.
Tako je

13. 12. 2019 - 13:04

Odma ga na sledećem kongresu srbijanske sekte u NK. proglasiti za živa sveća, tamo njihove sekte.
Samo ih pustite...

13. 12. 2019 - 17:13

Pop sa pokvarenom pričom nizerazrednog političara optužuje Crnu Goru i gospodina Mila Djuksnovica. Desna ruka Amfilohija, sa SPC pozicija uz pomic švercera Dake i zavedenog naroda najveći su protivnici gradjanske i neovisne Crne Gore. Obojicu treba zbog mnogo dokazivanih nedjela procesuirati Tužilaštvu. Nakon toga dolazi na red Sud. Vlast ih je pustila da se bave biznisom bez plaćanja centa poreza, a mi obični smrtnici koji se bavimo biznisom moramo na svaki Euro platiti sve poreze.
Gajo

13. 12. 2019 - 17:13

Ne boga mi pope nije lako kad neko puca snajprerom na vas ali je lako nagovorit uzavrele glave da pucaju na druge a vi to radite od devedesetih stalno.
Ćalasan

13. 12. 2019 - 20:08

A odkud si znao da će biti snajperska paljba pa da ti bude teško prije jednog pucnja koji nijesi ni čuo. A možda si znao?
Novi komentar