Predsjednica Hrvatske poručila

Kolinda: Znam držati pušku u rukama, spremna sam svoj život staviti na kocku

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar Kitarović sinoć je na predizbornom skupu u Karlovcu pozvala birače da 22. decembra izađu na izbore i da biraju „kontinuitet rasta i razvoja, saradnje, jer želimo bogatu Hrvatsku prepoznatljivu u svijetu, kojoj se svi dive“.
Objavljeno: 13. 12. 2019 - 13:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Govoreći o hrvatskoj vojnoj industriji, rekla je da su među najboljima u svijetu, da podržava karlovačku kompaniju HS produkt te da kao predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske „zna držati pušku u rukama“.

"I ja sam spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku"

Uz riječi kako u Domovinskom ratu nije bila braniteljica, rekla je da sada „redovno odlazi među naše vojnikinje i vojnike u Afganistanu i drugdje diljem svijeta, jer se danas Hrvatska brani daleko od Hrvatske“.

"Želim im reći da je predsjednica, njihova vrhovna zapovjednica, uvijek tu u prvim redovima gdje ste i vi, da im pokažem da sam i ja spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku", rekla je Grabar-Kitarović.

Posebno se obratila penzionerima i najavila da će se zalagati za postavljanje pravobranitelja za prava penzionera jer se njihov glas „mora puno glasnije čuti“.

"Ja i HDZ nudimo optimizam i vjeru u sebe"

Braniteljima, penzionerima, blokiranima, mladima  i svima drugima rekla je da ona i HDZ nude optimizam i vjeru u sebe, u svoju Hrvatsku i njene ljude, jer da „Hrvatska sa svojim talentovanim ljudima svuda u svijetu pokazuje da smo uvijek među najboljima“.

„Idemo dičiti se time, idemo vratiti te ljude u Hrvatsku, stvoriti uslove da riješimo pitanje svih pitanja, a to je demografija. Neka se mladi školuju u inostrnstvu, pustimo ih. Za to sam da osnujemo fond kojim će se stipendirati talentovani mladi hrvatski državljani, na najboljim svjetskim univerzitetima, a onda da se vrate ovdje i prenesu nova znanja i iskustva, da se ne vrtimo u krug nekih starih ideja, već da Hrvatsku postavimo onako kako smo je postavili u vanjskoj politici, rame uz rame s onim najboljima“, rekla je u govoru Grabar-Kitarović.

Za kritike da se na skupovima državnika u inostranstvu „progura u prve redove“, rekla je: „Čekajte, pa nijesam ja tamo nekakva Kolinda i ne znam što, ja sam predsjednica Republike Hrvatske i moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu i mojoj državi, a to je u prvim redovima“, istaknula je i dobila veliki pljesak 200-tinjak okupljenih članova i simpatizera HDZ-a.

Komentari: 5

Ajde, de!

13. 12. 2019 - 13:45

A, što čini komšinica...pali narod, blefira! Dobra - sve može!
CRNOGORAC

13. 12. 2019 - 15:32

OPASNA KOMSINICA ALI JE ZABORAVILA ONU STARU PJESMU KOMSINICE PRIPAZI U COSKU KAKO PETO PRITISKO KOKOSKU AKO LI MI PETO KOKICU NAGAZI KOMSINICE I TI SE PRIPAZI.
Koji komentar

13. 12. 2019 - 16:01

Susjedi a ne komsije. Sto je drzanje puske u odnosu na ruske raketne sisteme, Hratska je u NATO. Ljudi reaguju na ono sto im je trenutno pred ocima, pa jos na seljacki nacin.
Hrvatska je prijatelj

18. 12. 2019 - 08:12

Kolinda vodi racuna o Hrvatskoj i Hrvatima sti se ne moze reci za neke druge "susjede" koji su se odavni prodali znate kome? Hrvsatska je prijatelj Crnoj Gori i ne vidim razlog za napade na nju. Nadam se da se razumijemo bez potrebe za prevod!
Мирослав Ђукић

18. 12. 2019 - 15:02

Мени је Чоколинда забавна!
Novi komentar