U Tirani

Darmanović: Crna Gora nastavlja da bude aktivan promoter politike otvorenih vrata

Crna Gora kao članica NATO i predvodnik u procesu evropske integracije snažno je posvećena zajedničkim ciljevima i nastavlja da bude aktivan promoter otvorenih vrata A5, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović u Tirani na sastanku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje (A5).
Objavljeno: 13. 12. 2019 - 13:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Regionalna saradnja jedan je od najefikasnijih načina da postignemo integraciju u evropske i evroatlantske strukture”, kazao je šef crnogorske diplomatije.

Darmanović je ocijenio da će skoro članstvo Sjeverne Makedonije u Alijansi, kao što je to slučaj sa Crnom Gorom, doprinijeti jačanju saradnje i bezbjednosti regiona. U tom kontekstu, ministar je ukazao i na značaj usvajanja Programa reformi BiH.

Darmanović je istakao važnost podrške EU i NATO, te pohvalio posvećenost SAD regionu, posebno u kontekstu globalnih izazova sa kojima se i naš region suočava, među kojima su ilegalne migracije, terorizam, sajber i hibridne prijetnje.

Tokom sastanka usvojena je Zajednička izjava u kojoj je potvrđena posvećenost regionalnoj saradnji i promociji politike otvorenih vrata u cilju što skorije integracije regiona u EU i NATO.

Komentari: 0

Novi komentar