Istraživanje CEDEM-a

Pad podrške za EU i NATO

Decembarsko istraživanje CEDEM-a pokazalo je umjereni pad podrške za članstvo Crne Gore u EU, dok je trend podrške za NATO kvalifikovan kao “umjereno negativan”.
Objavljeno: 13. 12. 2019 - 13:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Članstvo u NATO podržava 38 odsto građana, protiv je 42 odsto, dok nema stav 20 odsto.

“Smanjeno je interesovanje za NATO generalno, društvo je i dalje veoma podijeljeno oko ovog pitanja. Trend podrške je umjereno negativan”, navodi se u objašnjenju CEDEM-a.

Što se tiče podrške članstvo u EU, evidentan je pad podrške. Članstvo u EU podržava 55 odsto građana, za razliku recimo od prije deset godina kada je članstvo u EU imalo podršku 76,1 odsto građana.

“Umjereni, ali sada već stabilan trend pada podrške članstva u EU”, konstatuje se u istraživanju CEDEM-a.

padnato

 

padeu

Komentari: 7

Naravno,

13. 12. 2019 - 15:05

Ko je blesav da podržava institucije koje se raspadaju
Očekivano

13. 12. 2019 - 16:24

EU više i ne postoji, a članstvo u NATO je dovelo do pada stranih investicija, povećanje troškova za odbranu, uz nametanje da kupujemo npr. neborbena američka vozila za 60 miliona eura, koja usput nijednoj zemlji u Evropi (toliko bogatijim od nas), nijesu uspjeli uvalit, itd, itd.
murko

13. 12. 2019 - 19:18

Ta vozila ce pokazati svoju vrednost u Rusiji. Rusija je izmozdena sankcijama i korupcijom, na kolenima. Priveda je u rasulu koje se prenelo i na vojsku. Kada dodje do opsteg udara, crnogorska vojska ce zahvaljujuci brzim vozilima medju prvima stici u Sibir, a onda je kraj svih ekonomskih problema. Sa vlastitim izvorima nafte i jakim turizmom, Crna gora ce ubrzo doci na nivo Monte Karla.
M smo sad

13. 12. 2019 - 21:49

na nivou Monaka (Monte Karla).
stripovi & trikovi

13. 12. 2019 - 16:25

Ne uđu li u EU raspast će se Balkanske drzave ili će početi prelaz na kopanje korjenja.Bez idejni na Balkanu zaostaju i poljoprivreda je glavno na šta se mogu osloniti.Ima li nekakav inovatorski artikal na zapadnom Balkanu oko kojeg se otimaju u trgovinama. Ulaskom u NATO svih zemalja na Balkanu bit će volje i za radom pa makar i na poljoprivredi,
pljevaljski jalijas

13. 12. 2019 - 21:42

Čekaj mo narednih 1000 godina da se dogodi TITO,do tada nit života niti snova.Bježati od kuće je isto katastrofa ,odlazeći da obrađujemo tuđe avlje gušimo svoje biće i potomstvo.Polet se dobija u svojoj avliji ...
SRAMOTNO

13. 12. 2019 - 23:49

Sramotno. Koji Tito? Pa on je tvorac i posijao sjeme zla devedesetih, sa svojim komunistima. Ko su bile vodje gradjanskog rata i krvoprolića devedeseti, komunisti i tiovi kadrovi. Kao što su Tito i njegovi partizani zavili u crno južnoslovenske narode, prvenstveno Srbe izazivajući gradjanski rat i ubijajuće sopstveni narod isto su uradili 90-ih godina. Ta nakazna i zla ideologija komunizma, donijela je nesreću koju će još stotinama godina osjećati Srbi.
Novi komentar