Granična policija pronašla oružje, marihuanu, duvan...

Službenici Sektora granične policije – RC "Centar" su u više sprovedenih aktivnosti pronašli i oduzeli oružje, rezani duvan i marihuanu, saopšteno je iz Uprave policije. 

Objavljeno: 13. 12. 2019 - 14:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Granična policija je u Podgorici prilikom kontrole terena pronašla dva vozila i u neposrednoj blizini odbačeni rezani duvan.

Takođe, detaljnijom obradom šireg terena na kojem su se nalazila ova vozila, policija je u dvorištu jedne kuće pronašla dvije poluautomatske puške i određenu količinom sporogorećeg štapina kao i materiju za koju se sumnja da je eksploziv.

O navedenom događaju obaviješten je nadležni državni tužilac", navode u saopštenju. 

"Osim toga, policija je na graničnom prelazu Vraćenovići, prilikom kontrole vozila kojim je upravljao R.A. (53) iz Nikšića, pronašla pištolj i municiju.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Pištolj i municija su oduzeti i proslijeđeni na vještačenje u Forenzički centar Danilovgrad, a tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji ovoga djela nakon završenog vještačenja", dodaju iz policije. 

Policija je na području Tuzi, pregledom motornog vozila kojim je upravljao B.V. (42) pronašla 180 kg rezanog duvana i akcizne robe vrijednosti oko 11.000 eura.

"Protiv ovog lica B.V podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Osim toga, službenici Sektora granične policije su, postupajući po operativnim saznanjima, pronašli tri vreće sa 36 pvc pakovanja, odnosno 41,7 kg biljne materije nalik na opojnu drogu marihuanu koja je predata na dalje postupanje službenicima Centra bezbjednosti Podgorica koji će preduzimati neophodne mjere i radnje u rasvjetljavanju ovog događaja", zaključuju iz UP. 

Komentari: 0

Novi komentar