Odgovor ministru saobraćaja i pomorstva

Orlandić : Vjerujem da Nurkoviću nije namjera da narušava imidž Aerodroma

Izjava ministra saobraćaja i pomorstva Osmana Nurkovića da se JP Aerodromi Crne Gore ne daju u zakup zato što nema novca za njihov razvoj, već zbog toga što to preduzeće nema kvalitetan menadžment koji bi znao da njima upravlja i da ga razvija izazvala je reakciju izvršnog direktora crnogorskih Aerodroma Danila Orlandića. 
Objavljeno: 13. 12. 2019 - 15:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Orlandić ističe da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da narušava imidž JP Aerodroma, i podsjeća da je ovo državno preduzeće posluje više nego uspješno.

Orlandić ističe da vjeruje da Nurkoviću nije namjera da izjavama o Aerodromima Crne Gore narušava imidž ovog preduzeća, posebno u predkoncesionom periodu, za koji se ministar toliko zalaže.

“Investitori koje očekujete treba da znaju da je ovo snažno i visokoprofitno preduzeće najzdravije i najuspješnije u Vašem resoru. Bez namjere da se upuštam u medijsku raspravu, ali zarad javnosti, ukazaću na rezultate koje je postigao “menadžment bez vrlina”. Aerodromi Crne Gore su od početka svog funkcionisanja uplatili državi Crnoj Gori i opštinama Podgorica i Tivat 82 miliona eura”, naveo je Orlandić.

Istakao je da je u odnosu na 2016. godinu 800.000 putnika više, a profit je udvostručen u odnosu na 2017. godinu i iznosi 10 miliona eura prije oporezivanja.

Orlandić podsjeća Nurkovića da je na tivatskom aerodromu ljetos počeo sa radom Terminal 2, kroz koji prolazi toliko putnika da će višemilionska investicija biti isplaćena u narednoj godini.

“Ističem da ćemo na inicijativu ovog menadžmenta napokon riješiti četrdesetogodišnje pitanje noćnih letova na Aerodromu Tivat – nadamo se uspješno. Uspjeli smo da ispregovaramo i uvedemo 35 novih linija, što je od ogromnog značaja za razvoj turizma ove države ali i društva uopšte”, kazao je Orlandić.

Neki od giganata avio industrije u svijetu posluju s crnogorskim aerodromima, poput Lufthansa-e, Turkish Airlines-a, Austrian Airlines-a, LOT-a, kao i tri najveće low cost kompanije u Evropi: Ryanair, Wizzair i Easyjet.

“Podsjetićemo Vas da Odbor direktora ACG bira i razrješava Vlada Crne Gore, na predlog ministra, dakle Vas lično. Pored najvažnijih odluka koje ove tijelo donosi, Odbor bira i razrješava izvršnog direktora i ja lično vjerujem da su članovi Odbora direktora zajedno sa izvršnim menadžmentom opravdali povjerenje koje nam je ukazala ova Vlada. Na kraju, naša je želja da uz iskrenu saradnju budemo kompanija koja ostvaruje rekorde, podiže nivo usluge i broj putnika, uzdiže Crnu Goru kao turističku destinaciju, uredno plaća poreze i doprinose iz sopstvenog poslovanja, a ne na račun građana”, zaključio je Orlandić.

Komentari: 8

Draško

13. 12. 2019 - 15:28

Nema potrebe, Danilo, raspravljati sa ministrima koji pojma nemaju o vođenju firmi, osim što su naučili da lijepo pričaju da se dopadne predsjedniku vlade. Tvoji rezultati sve govore a ovaj što priča neka vidi šta to znači.
Nik Nik

13. 12. 2019 - 15:29

Kad cujem zvanicnike Vlade ispada da su aerodromi travnata ledina. Kad citam sta kaze Orlandic ispada da su aerodromi u najmanju ruku u klasi londonskog Heathrow-a
Slika i prilika

13. 12. 2019 - 15:49

Jasno je zašto kukate vi iz SDa zato što ste tamo svoje zaposlili
Kuc

13. 12. 2019 - 21:13

Pa neka su ,ali barem posluju sa dobiti od 25 miliona ,a ovi sto podmecu su zaposlili sve iz svojeg sela i posluju u minus . Nurkovic je zastidje od ministra koji laze i vara ovaj narod od pocetka s namjerom da one prije njega ogovori da bi sebe diga cijenu ta postenjacina .
Bilbao

13. 12. 2019 - 17:19

Raspravljati sa ministrom koji zagovara "da drzava ne moze uspjesno upravljati sa ACG a moze sa MA!!!!"je gubljenje vremena i snizavanje nivoa inteligencije na nivo inteligencije ministra saobracaja Nek da pod koncesije one firme koje vode "sposobni menadzmenti" Zeljeznicka preduzeca,MA ... Sinoc je narod bilo sramota ko mu vodi resor
Realista

13. 12. 2019 - 22:22

Mislim da činjenica da je dobit 25 miliona govori sve, pametnome dosta.
lolo

14. 12. 2019 - 06:06

Drzite monopol tako da se nemate sa cim toliko dicit. Crnu Goru reklamiraju drugi ljudi a vi skidate kajmak. Aerodromi izgledaju vrlo jadno, cak i novi dio na tivatski aerodrom. Kako smo turisticka destinacija to se mora mijenjat. Mislim da bi bilo bolje da se doveo menagment tim ali za ozbiljnije investicije nemoguce je bez vece firme. Tako da ne ostaje nista no da se nadamo da ce izabrat najboljega na tender i neka je sa srecom.
Sefg

15. 12. 2019 - 20:03

Orlandicu, da je nekim slucajem predstavnik iz Bosnjacke partije na vasem mjestu, onda bi menadzment aerodroma bio sa svim vrlinama.O sposobnostima pomenutog ministra suvisno je trositi rijeci, najveca im je sposobnost uhljebljavanje "kadrova" iz Rozaja i namjestanje tendera, sve zarad punjenja partijske kase, povecavanja biraca i na kraju cuvanja svoje stolice.Dovoljno je samo vidjeti kakva kola voze ministrova djeca, sigurno su ih "zaradili".
Novi komentar