Opozicija blokirala RTS, Vučić: Ne sjekirajte se garantujem da niko nije ugrožen

Blokada ulaza Radio-televizije Srbije RTS počela je danas oko podneva i prolazi bez incidenata. Sva tri ulaza televizije su blokirana, a ulaska u zgradu i dalje nema, dok zaposleni izlaze nesmetano.
Objavljeno: 13. 12. 2019 - 17:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je ranije najavljeno, blokada će trajati do 20 časova.

Lideri Saveza za Srbiju, simpatizeri te opozicione grupacije i građani započeli su danas, nešto poslije podneva, blokadu svih ulaza u zgradu RTS zbog toga što, kako su naveli, ta televizija već osam godina ne radi profesionalno svoj posao.

Kako je najavio predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić, blokada će biti mirna i “neće biti nikakve drame”, osim u slučaju da vlast pošalje nekoga da provocira.

“Neće biti nikakve krize, osim ukoliko vlast ne pošalje neke svoje batinaše da naprave koškanje. Ako to ne urade, osam sati će biti mirno”, rekao je Jeremić, prenosi Beta.

Vučić: Nemojte da se sjekirate, garantujem da niko neće biti ugrožen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za štampu da “nema razloga za sjekiraciju” kada je riječ o blokadi ulaza u zgradu RTS.

Na pitanje novinarke RTS o blokadi te medijske kuće Vučić je odgovorio da “garantuje da niko neće biti ugrožen”.

“Nemojte da se sjekirate za blokadu RTS. Garantujem da niko neće biti ugrožen, da ćemo u skladu sa zakonom da postupamo, niti ima bilo kakvih opasnosti. Sačuvaćemo sve što je potrebno da se sačuva”, rekao je Vučić novinarima, prenosi Tanjug.

Kako je dodao, gledaće da ne primjenjuju nikakvu silu ni u skladu sa zakonom.

“Vjerujem da će sve da prođe demokratski. Srbija je demokratska zemlja. Ne vjerujem da jedna mala grupa ljudi može da pomisli da nešto ozbiljnije može da izazove nasiljem”, rekao je Vučić, poručujući novinarki RTS da slobodno ide na posao.

Komentari: 0

Novi komentar