Nove operativne metode u Klinici za očne bolesti KCCG

U Klinici za očne bolesti Kliničkog centra počela je primjena novih operativnih procedura. Oftalmolozi Nemanja Golubović i Nikola Cvijović, predvođeni konusltantom Josipom Kneževićem iz Kliničkog bolničkog centra iz Zagreba, protekla tri dana radili su operacije suznih puteva savremenom metodom (dakriocistorinostomije, punktoplastikom, kanalikulodakriocistostomijom).
Objavljeno: 14. 12. 2019 - 09:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Ovim metodama rješava se problem hroničnog suženja oka usljed zapušenosti suznih puteva, zatim prednje orbitotomije, kao posljedica prisustva tumora sa biopsijom mekih tkiva orbite, rekonstrukcija konjuktivalnog sakusa kod pacijenata kod kojih je došlo do stečenog nedostatka očne jabučice, kao i rješavanje duplih slika kod očne bolesti štitne žlijezde aplikacijom botulin toksina i okuloplastične operacije, koje se do sada nijejsu radile na Klinici za očne bolesti", saopštila je direktorica Klinike za očne bolesti KCCG Danijela Đurović.

Pacijentkinja Darinka Ravić sa Cetinja, kojoj su operisani suzni kanali novom metodom, veoma je zadovoljna kompletnim tretmanom, uslugom i higijenom.

"Ja imam samo sve riječi hvale, kako je ovde divno. U bolnici nije lako sve ovo održavati. Trebala sam da idem za Beograd na operaciju, ali pošto sam teški bolesnik od kičme ja nijesam mogla putovati pa sam odbila. Došla sam na konzilijum i predložili mi da se operišem ovdje kod nas u Kliničkom centru i tako je i bilo. Baš sam zadovoljna i sa operacijom i sa doktorima i stvarno je sve na visokom nivou, pa da bude i dalje tako i svi ćemo biti zadovoljni", kazala je Darinka Ravić.

U saopštenju Kliničkog navodi se da se za operaciju katarakte ne čeka duže od deset dana.

Komentari: 0

Novi komentar