Rektor Nikolić donirao računare Osnovnoj školi "Radoje Čizmović" u Ozrinićima

U ime Univerziteta Crne Gore, rektor Danilo Nikolić je donirao 15 laptop računara Osnovnoj školi „Radoje Čizmović" u Ozrinićima.
Objavljeno: 14. 12. 2019 - 09:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom rektor Nikolić je istakao ulogu Univerziteta, kao društveno odgovorne institucije, u crnogorskom društvu. “Univerzitet treba i mora imati sluha za razvoj i potrebe ostalih obrazovnih institucija u Crnoj Gori, u cilju realizacije zajedničkog cilja – ulaganje u obrazovanje mladih i kreiranje što boljih uslova za njihovo napredovanje. Briga Univerziteta za obrazovanje mladih ne treba da započne tek u periodu kada oni stupaju u akademsko okruženje, već i ranije, kako bi ih na Univerzitetu dočekali kao informatički pismene i obrazovane mlade ljude, spremne da usvajaju nova znanja u savremenim uslovima.”

Direktor osnovne škole, Nikola Rakojević, srdačno se zahvalio rektoru Nikoliću i Univerzitetu Crne Gore na ovoj značajnoj donaciji koja će biti od velikog značaja za nastavni proces i obrazovanje đaka ove škole. “Ova škola je iznjedrila brojne ljude koji su, na razne načine, doprinijeli boljitku društva, a mnogi od njih su bili i studenti Univerziteta Crne Gore. Zadovoljstvo mi je su naše dvije institucije saradnici i prijatelji u razvoju sadašnjeg i budućeg crnogorskog društva”.  

Osnovna škola „Radoje Čizmović“ prošle godine je obilježila 120 godina postojanja. Ove godine, škola je upisala 146 učenika.

Komentari: 1

Ozrinić

14. 12. 2019 - 13:39

Što nije donirao od svojih para iz privatne firme?
Novi komentar