Bivšim radnicima kompanije Vektra Boka

Poništeno rješenje da se radnicima isplati 340 hiljada

Odlukom Privrednog suda treći put je poništeno rješenje sudskog vještaka, sačinjeno prije dva mjeseca, da se bivšim radnicima kompanije Vektra Boka mora isplatiti 340 hiljada eura.
Objavljeno: 14. 12. 2019 - 09:56 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz nevladine organizacije (NVO) Bivši radnici Vektra Boke tvrde da predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić sprovodi pravno nasilje nad povjeriocima te kompanije kroz tri funkcije, kao predsjednik suda, bivši stečajni i izvršni sudija, prenosi Dan.

Oni su podsjetili da je Jovanić donio plan reorganizacije Vektra Boke, koji je potvrdio Apelacioni sud, po kojem povjerioci koji svoje osporeno potraživanje potvrde u parnici stiču pravo na izvršenje 31. decembra te godine.

Oni su ukazali i na to da je Jovanić u pismu Opštini Herceg Novi naveo da je njegov sud ukinuo rješenje o izvršenju presuđenog potraživanja u visini od 1,5 miliona eura, jer nije pravedno da se u tom dijelu primjenjuje plan reorganizacije.

“To je apsurd da sudija ne poštuje svoju presudu, odnosno svog suda i da blokira njeno izvršenje 'načelnim' stavom. Riječ je o dvostrukoj zloupotrebi, jer nijedan sudija ili predsjednik suda nema pravo da donosi 'načelne' stavove”, navodi se u saopštenju.

To pravo, kako se dodaje, pripada samo odjeljenjima Vrhovnog suda.

“Posebna neprincipijelnost je što toleriše kriminal vlasnika kompanije Dragana Brkovića i piše pismo Savjetu za privatizaciju da Brkoviću dozvoli prodaju hotela, a ne reaguje kada Brković svoje kredite od 24 miliona eura prebacuje na Vektra Boku ili kada uzme pet miliona eura od prodate imovine”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 1

Prcanj

14. 12. 2019 - 12:23

Jovanic samo sprovodi odluke viših instnaći koje su u dilu sa Brkovic em. Ništa drugo, nema ljutnje. Ko je doveo svojevremeno Tripkovica taj je i Brkovica.
Novi komentar