Dogradnja objekta JU “Zahumlje” u Nikšiću u planiranoj dinamici

Dogradnja objekta Javne ustanove “Zahumlje” u Nikšiću, koju je Uprava javnih radova u postupku javne nabavke povjerilo pljevaljskom preduzeću “Tehnogradnja”, teče planiranom dinamikom, pa se očekuje da radovi budu završeni početkom narednog proljeća. 

Objavljeno: 14. 12. 2019 - 12:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vrijednost ove investicije, koju iz kapitalnog budžeta finansira Vlada Crne Gore, iznosi blizu 300 hiljada eura. 
Osnovano prije više od 120 godina, “Zahumlje” danas predstavlja simbol kulturnog života grada, zbog čega je prepoznata potreba za unapređenje uslova rada njegovih članova i zaposlenih. 
Planirana je dogradnja oko 320 kvadrata, pri čemu će se voditi računa da dograđeni dio bude u arhitektonskom skladu sa već postojećim objektom. Dogradnja, između ostalog, obuhvata novi magacinski prostor, koji će omogućiti adekvatno čuvanje i održavanje vrijedne kolekcije narodne nošnje, koje “Zahumlje” posjeduje.
Uprava javnih radova trenutno u Nikšiću realizuje i projekat izgradnje Doma za stare na lokaciji nekadašnjeg vojnog kompleksa pod Trebjesom, u vrijednosti od oko 5,5 miliona eura, a uskoro će početi rekonstrukcija zapadne tribine stadiona “Sutjeske”, za koju će biti izdvojeno 3,5 miliona eura. 
 

Komentari: 0

Novi komentar