Predsjednik DNP i jedan od lidera DF-a

Knežević pozvao pristalice na Sabor u Nikšiću i najavio nova okupljanja

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević ocijenio da je, ukoliko režim ne povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, obaveza svih da se masovno okupe 26. decembra ispred Skupštine Crne Gore.
Objavljeno: 14. 12. 2019 - 13:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Crnogorski parlament počeće 24. decembra raspravu o devet tačaka dnevnog reda, među kojima i o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Glavni odbor (GO) DNP-a jednoglasno je zaključio da ta stranka i Demokratski front snažno podržavaju aktivnosti Mitropolije crnogorsko primorske i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori u odbrani i očuvanju osmovjekovnog duhovnog nasljeđa, na kojem je, kako su kazali, nastala istinska Crna Gora.

Knežević je zadužio predsjednike opštinskih odbora, članove GO, aktiviste i simpatizere iz Crne Gore da u subotu, 21. decembra dođu u Nikšiću.

"I da masovnim okupljanjem pošalju jasnu poruku da ostaju dosljedni proglasu vladike Joanikija sa Trojičindanskog sabora, da ćemo svojim životima, na čelu sa našim mitropolitom Amfilohijem, episkopima i sveštenstvom, braniti hramove, manastire, crkve i seoska groblja naših predaka", kaže se u saopštenju DNP-a.

Navodi se da je Knežević istakao, da ukoliko se režim ne prizove pameti i povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, da je obaveza isto tako masovno okupljanje i 26. decembra ispred Skupštine Crne Gore, kako bismo učinili sve da se ovaj i ovakav diskriminatorski zakon povuče sa Dnevnog reda.

Zaključeno je da se formiraju odbori širom Crne Gore, koji bi činili sveštenstvo i vjerujući narod, u odbrani svih crkava i manastira Mitropolije crnogorsko primorske.

Komentari: 9

R

14. 12. 2019 - 14:09

Knezevicu ustav knjazevine crne gore pokusacu da citiram clan 40 ustava: vjera u crnoj gori je istocno pravoslavna u crnoj gori je crnogorska pravoslavna crkva koja je autokefalna i ne zavisi ni od koje strane crkve ali u dogmi sa vaseljenskom patrijarsijom istocne pravoslavne vjere. Nemojte vise kada govorite o crnogorskoprimorskoj mitropoliji da obmanjujete javnost da je srpska cekva u crnoj gori 8 vjeva ustav iz 1905 vas demantuje Petrovici od sPetra prvog preko njegosa do kralja nikole svi su pripadali crnogorskoj pravoslavnoj crkvi to su cinjenice. Crnogorskoprimorska mitropolija a time i srpska pravoslavna crkva u crnoj gori postoje od 1918 odnosno od kada je srpska crkva dekretom kralja aleksandra okupira crnu goru a time i njene svetiinje crnogorsku autokefalnu pravoslavnu crkvu. Dosta je vise vasih izmisljanja kada ce vise presuda u kojoj si osudjen na 4 mjeseca kucnog pritvora da se sprovede u djelo kada ce vise presuda za pokusaj terorizma postati pravosnazna.
KNEZEVIC ZA R

14. 12. 2019 - 17:45

NE PRIZNAJEM ISTORIJU I NAUKU KOJU NIJE OVJERIO I POTVRDIO JOVAN DERETIC I NAS STAMATOVIC.SVE OSTALO JE ZAVJERA CIJE KOMINTERNE VATIKANA I DIZNILENDA.
Ćalasan

14. 12. 2019 - 14:31

BRANITE crnogorske svetinje od sopstvenog LOPOVLUKA,kakav APSURD!
Montenegringo-the original

14. 12. 2019 - 15:03

Ko se pojavi na to sramotno druzemje, RDJ MU BILA...da je vjecna ps: vidim da neko koristi moj nik-name...molim lijepo dragog gospodina da osmisli sebi neko drugo ime, hvala
Neretva

14. 12. 2019 - 16:36

Nema problema cetnicine. Zakon se mora donijeti jer se radi o otetoj imovini drzave Crne Gore najprije pod Aleksandrom a potom i pod Milosevicevim lakejima (SNP)
timestar

15. 12. 2019 - 06:12

Crnogorci pobjediše na referendumu o nezavisnosti,otjeraće i ove mantijaše u mišju rupu.
007

15. 12. 2019 - 09:05

TAKO SU POCELI DA RADE I U MAKEDONIJI I HRVATSKOJ ,PA STA IM BIIIIII.DRZAVA PO KRATKOM I U MISJU RUPU
007

15. 12. 2019 - 08:57

"I da masovnim okupljanjem pošalju jasnu poruku da ostaju dosljedni proglasu vladike Joanikija sa Trojičindanskog sabora, da ćemo svojim životima, na čelu sa našim mitropolitom Amfilohijem, episkopima i sveštenstvom, braniti hramove, manastire, crkve i seoska groblja naših predaka", kaže se u saopštenju DNP-a. OD KOGA CUVAJU SEOSKA GROBLJA,NIKADA SE ONI NECE DOZVATI PAMETI.
007

15. 12. 2019 - 09:02

Učiteljici Dragici izvadili 4 zlatna zuba i prodali: Detalji ... https://www.telegraf.rs › vesti › hronika › 3130201-ucit... Translate this page 6 days ago - Dragica Krstic, otkopan grob ... nekoliko dana otkopali grob učiteljice Dragice Kristić, ukrali su četiri zlatna zuba iz vilice pokojnice, .... Oglasila se ćerka učiteljice čiji je grob iskopan: "Svi su videli da je sahranjena s nakitom".OVO NE RADE CRNOGORCI,CEGA SE PLASITE, PA CUVATE SEOSKA GROBLJA.
Novi komentar