Zvicer i Vuković najbolji u 2019.

Pajković: Nastupom na EP ispunjen dugogodišnji cilj

Ivan Zvicer i Dijana Vuković najbolji su odbojkaš i odbojkašica Crne Gore u domaćem prvenstvu u 2019. godini.
Objavljeno: 20. 12. 2019 - 15:58 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zvicer, koji u ovoj sezoni nastupa za Mladi radnik, sa ekipom Budve osvojio je duplu krunu i bio jedan od najboljih igrača plej-ofa i finala Kupa.

Sa reprezentacijom Crne Gore osvojio je zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope.

"Često sam na početku karijere, od starijih kolega, slušao da se rad isplati i da nagrada za to mora doći. Taj period je za mene došao jer sam dobio nagradu za svoj trud. Poručio bih najperspektivnim da ne odustaju, da zacrtaju svoj cilj u životu i da idu do kraja. To će im se ostvariti", kazao je Zvicer.

Vuković je sa Lukom Bar osvojila titulu prvaka Crne Gore.

Predvodila je i reprezentaciju do zlata na igrama malih zemalja Evrope.

"Priznanje će mi biti veliki podstrek za dalji rad i napredak. Nagrada mi je bitna i potrudiću se da opravdam izbor i priznanje", kazala je Vuković.

oscg1

Najperspektivniji odbojkaš i odbojkašica su Matija Ćinćur i Tijana Tvrdišić.

Ćinćur, koji je rođen 2003. godine, karijeru je počeo u Jedinstvo Franci, a od ove sezone nastupa za prvi tim Budućnost volley Bemax.

Član je kadetske i juniorske reprezentacije Crne Gore.

Tvrdišić, koja je 2002. godište, karijeru je počela u Galebu Poliklinika Hipokrat, odakle na početku ove sezone prešla u redove gradskog rivala Luke Bar.

Ona je prethodne sezone osvojila Kup Crne Gore sa ekipom Galeba, sa kojom je osvojila i titule prvaka Crne Gore u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Tvrdišić je član kadetske, juniorske i seniorske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je na Igrama malih zemalja osvojila zlatnu medalju.

Predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković kazao je da su igranjem odbojkaša na Evropskom prvenstvu ispunili dugogodišnji cilj.

"Naši momci odmjerili su snage sa najboljima i bili na pragu eliminacione runde. U 2019 . godini obje selekcije bile su zlatne na Igrama u Budvi, juniori su prvaci Balkana u Tirani, a sve mlađe selekcije učestvovale su na Balkanijadama", rekao je Pajković.

On je naglasio da u savezu svi uvijek žele bolje i više.

"Želimo da ponovo imamo seniore na Evropskom prvenstvu (EP) i da seniorke iskorače u istom pravcu. Naredne godine smo domaćini EP za djevojčice do 17 godina", kazao je Pajković.

Komentari: 0

Novi komentar