“Sportska oblast u Crnoj Gori uređenija nego ikada”

Janović: Ne postoji država nas svijetu koja srazmjerno svojoj veličini ima ovakve sportiste

Sumirajući godinu iza nas, ministar sporta i mladih Nikola Janović istakao je da je sportska oblast danas u Crnoj Gori uređenija nego ikada, a da su sportisti zadovoljniji.
Objavljeno: 07. 01. 2020 - 17:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Podsjetiću da smo postali ubjedljivo vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sporiste, a crnogorska Vlada je jedna od rijetkih u Evropi koja ima takve beneficije za naše sportiste.  Sada smo izveli na čistac klubove i nacionalne sportske saveze koji zaista rade u interesu sporta i sportista. Takođe, ono što je posebno značajno da se kaže  je da smo radili mnogo na sportskoj infrastrukturi. Podsjetiću da je adaptirano 41 sportsko igralište od formiranja Ministarstva sporta i mladih jer želimo da što veći broj djece uključimo u sport, da im obezbijedimo da to rade u boljim i adekvatnijim uslovima. Takođe, podržali smo u rekordnom iznosima po konkursu nacionalne sportske saveze. Za preko 400 talentovanih sportista opredijelili smo novac kroz sportske saveze da praktično imaju stipendije. Ono što me posebno raduje kao ministra sporta i mladih jeste podatak da u protekle nepune dvije godine imamo blizu 350 medalja u mlađim kategorijama, što je za blizu 50 odsto više nego što je ranije bio slučaj”, kazao je Janović za televiziju Nova M.

Ministar Janović ne krije zadovoljstvo zbog najviših ocjena koje je dobio njegov resor, pa i od laičke javnosti.

 “Prija kada su takve ocjene i kada vidite da građani imaju takvo povjerenje u ono što radite. To smatram kao obavezu više, da nastavimo u istom ritmu, da nastavimo istom dinamikom i da zaista i u narednoj godini u tom polju postižemo još bolje rezultate”, istakao je Janović.

“Ne postoji država na svijetu koja srazmjerno svojoj veličini i broju stanovnika ima takve sportiste i takve sportske rezultate. Na to sam uvijek ponosan, zato se sa posebnom brigom kao Vlada odnosimo prema našim sportistima i to ćemo raditi i ubuduće”, rekao je Janović za Novu M.

Na pitanje da li mu kao nekadašnjem vrhunskom sportisti nedostaje igranje pod crnogorskom zastavom, Janović je odgovorio da ponekad zaista nedostaje. 

“To su neki trenuci koji će me pratiti do kraja života jer ono što sam postigao igrajući za reprezentaciju Crne Gore, predvodivši reprezentaciju kao kapiten je zaista za mene bila čast i privilegija. I dan danas se često sjećam trenutaka kada sam sa svojim saigračima osvajao medalje na najprestižnijim takmičenjima”, rekao je Janović. 

Istakao je da je biti ministar u Vladi Crne Gore čast i privilegija,  a sa druge strane i velika odgovornost. 

“U politici ne možete unaprijed da planirate, zato sam uvijek fokusiran samo na ono što trenutno radim. Postizanjem još boljih rezultata ministarstvo na čijem sam čelu doprinosi kompletnom radu Vlade”, naglasio je Janović. 
 

Komentari: 2

Bijeli Pavle

07. 01. 2020 - 17:58

Zivio Janovicu ali njedan narod na svijet nije ima 200 ratnih pobjeda u 40 godina zbog toga je Crna Gora kategoricki imperativ cijelome svijetu.
@

07. 01. 2020 - 18:33

A SRBJA U TENISU.ONI IMAJU ANU IVANOVIC IZ DOLJANA,JELENU JANKOVIC IZ JANKOVICA KRSA,NOVAKA DJOKOVICA IZ BANJANA A MI SAMO RAONICA.
Novi komentar