Avionska nesreća u Iranu

Njemački ekspert: Očito je bilo problema s jednim od motora aviona

Svih 176 putnika i članova posade stradalo je u udesu ukrajinskog putničkog aviona u blizini aerodroma Teheran. "Očito je bilo problema s jednim od motora", ocjenjuje za Dojče vele (DW) na osnovu snimaka njemački stručnjak za aviosaobraćaj.
Objavljeno: 08. 01. 2020 - 22:05 Promjenite veličinu teksta: A A A
Njemacki ekspert: Ocito je bilo problema s jednim od motora aviona
Foto: Abedin Taherkenareh/EPA

"Svakako je prerano da se uopšte izlazi sa nekakvim spekulacijama. To nije uputno kad se sruši neki avion premda se u prošlosti često dešavalo", kaže za DW ugledni njemački stručnjak za aviosaobraćaj Tim van Beveren, nakon što se nedaleko od Teherana srušio avion ukrajinske kompanije "Ukraine International".

Stradalo je 176 putnika i članova posade. Iranska televizija "Čabar" prenijela je da je avion ukrajinske kompanije pao zbog "tehničkog kvara", pozivajući se na jednog portparola iranske agencije za vazduhoplovstvo.

"Naravno, uvijek postoji potreba javnosti da odmah zna uzroke pada, ali ispitivanje uzroka avionskih nesreća je mukotrpno sastavljanje slagalice i ne može se uraditi za nekoliko sati. Ponekad traje danima, mjesecima, nekada godinama ili decenijama, a nekada se uzrok nikada ne dokaže", kaže međutim Van Beveren za DW.

On, prema dostupnim snimcima, analizira: "Na snimcima se vidi da je avion ranije zahvatila vatra, da je očito bilo problema sa jednim od motora. Slike sa mjesta pada pokazuju oštećenja motora od unutra ka spolja. Takvi problemi u kritičnoj fazi kakva je polijetanje vrlo brzo mogu da eskaliraju, pa i da dovedu do pada."

Prema izvještaju iranske državne televizije IRIB, na mjestu nesreće pronađene su dvije crne kutije. Citira se jedan zvaničnik koji kaže da su kutije oštećene, ali da se iz njih vjerovatno mogu izvući potrebni podaci. Poznato je da je avion kasnio oko sat vremena u polijetanju, ali nije jasno da li to ima veze sa nesrećom.

Nejasno je hoće li kompanija Boing učestvovati u istrazi na mjestu nesreće.

"Oni bi trebalo da, kao proizvođač aviona, budu dio tima istražitelja. Prema međunarodnom pravu, oni imaju pravo na to“, kaže Tim van Beveren.

Američki proizvođač Boing je pod velikim pritiskom zbog nekoliko padova aviona u posljednje vreme.

"Boingu su muke zadali padovi modela 737 Max – ti avioni su prizemljeni i više ne lete. Sada se desilo sa modelom 737-800 koji i ovdje u Nemačkoj koriste mnoge aviokompanije i važi za veoma pouzdan avion", zaključuje Van Beveren.

Kako navodi DW, za sada ništa ne ukazuje na povezanost pada aviona i vojnog sukoba koji u regionu proteklih dana zaoštravaju SAD i Iran.

Komentari: 0

Novi komentar