Konkurs za programe razvoja kulture na sjeveru

Prijave na konkurs za programe razvoja kulture na sjeveru Crne Gore u ovoj godini podnose se do 15. januara, na osnovu konkursa Ministarstva kulture.
Objavljeno: 11. 01. 2020 - 15:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Projekti značajni za ostvarivanje javnog interesa u kulturi se odnose na opštine Andrijevica, Berane, Bijelo Polje, Gusinje, Kolašin, Mojkovac, Petnjica, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak.

Na konkurs mogu učestvovati fizička i pravna lica koja imaju prebivalište u Crnoj Gori, koja su registrovana za kulturnu djelatnost.

"Fizička lica mogu konkurisati sa projektima koje samostalno realizuju kao svoje autorsko djelo", kaže se u konkursu.

Precizira se da ne mogu učestvovati nevladine organizacije, javne ustanove i drugi subjekti koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore, sredstvima planiranim za kulturu.

Komentari: 2

poznanik

14. 01. 2020 - 14:08

Ako je Kolašin na sjeveru, tamo imate umjetnika Miodraga Šćepanovića sa međunarodnim rejtingom. Njega Ministrstvo kulture pomaže sa 1000€ da izlaže na dva salona u Parizu, atelje još sanja iz obećanja prethodnih ministara. Može li se ovom umjetniku finansijki obezbijediti dostojno učešće na pariskim salonima i konačno mu obezbijediti atelje? Na kraju može li ga ministar Bogdanović primiti na razgovor?
vodenica

14. 01. 2020 - 18:16

Ima li nekog u tom Ministarstvu da pročita ovo?
Novi komentar