VIDEO

Predstavljena "obrnuta mikrotalasna": Hladi pivo za manje od jedne minute

Uživajte u hladnom piću kad kod poželite. Fantastična "obrnuta mikrotalasna" koja može ohladiti pivo, bocu vina ili limenku nekog gaziranog piće, pod nazivom Juno, predstavljena je na ovogodišnjoj konvenciji CES.
Objavljeno: 12. 01. 2020 - 14:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovu specifičnu mikrotalasnu je dizajnirala kalifornijska kompanija Matrix Industries, čija je specijalnost proizvodnja pametnih satova s toplinskim napajanjem.

Ovaj "ohlađivač" koristi termoelektrični rashladni motor koji vrti vodu oko pića velikom brzinom, čime brzo smanjuje temperaturu limenke. Sama mašina se prilikom procesa hlađenja ne pomiče, a piće je spremno za konzumiranje čim izađe iz "obrnute mikrotalasne". Predstavljen je prototip koji može ohladiti po jedan gazirani sok, ali ga kreatori planiraju osposobiti za komercijalnu upotrebu i to veoma brzo.

Matrix je na javnoj stranici Indiegogo stavio svoj izum u pretprodaju. Nakon samo dva dana od aktivacije kampanje, zaradili su preko 100 hiljada funti. Desetine uređaja je prodano na ovoj platformi, a kompanija je najavila da će s isporukom krenuti već u augustu ove godine ako sve bude išlo po planu.

Cijene se kreću od 153 funte za jedan primjerak, pa sve do 7.600 funti za trgovce koji žele kupiti i do 50 Juno ohlađivača odjednom.

Komentari: 0

Novi komentar