Ubijena ozloglašena šefica najmoćnijeg kartela

Maria Gvadalupe Lopez Eskivel, ozloglašena šefica najmoćnijeg meksičkog narkokartela poznatija pod imenom "La Catrina", ubijena je u pucnjavi u Meksiku.
Objavljeno: 14. 01. 2020 - 11:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zajedno s još sedmoro članova kartela napala je vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Mihoakanu, a preminula je u bolnici od posljedica ranjavanja, prenosi Dejli mejl koji je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i "Dama smrti".

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narkokartela te da je uhapšeno još šestoro članova kartela.

Zaplijenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Maria Lopez Eskivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali povrede su bile preteške. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Maria Lopez Eskivel, na objavljenim fotografijama i snimkama vidi se žena koja na nozi ima tetovažu "Katrina".

Meksičke vlasti sumnjiče da je Maria Lopez Eskivel bila dio skupine koja je u oktobru prošle godine masakrirala 13 policajaca. U videu koji je objavio Dejli mejl vidi se ranjena "La Catrina" i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter.

"Opusti se, stiže helikopter. Biće sve u redu, pokušaj da izdržiš, okej?", čuje se na snimku, dok na drugom videu vojnik drži djevojku i stavlja je u helikopter.

Nemoguće je bilo prebaciti drugačije jer su članovi bande zatvorili puteve pa je vojska morala da traži pomoć iz vazduha. Prema nepotvrđenim informacijama, La Catrina se sastala s još jednim šefom ogranka narkokartela nakon čega su napali vojsku i policiju.
 

Komentari: 1

steta vaki komat bacit

14. 01. 2020 - 13:09

Me s cini , sto rece Radosav , e sam ovo lanjske godine citao . Vi je tek sad ubiste .
Novi komentar