U nastupnu posjetu

Darmanović primio holandskog ambasadora

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Žila Arnoa Bešora Plaga.
Objavljeno: 16. 01. 2020 - 13:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Ministar Darmanović je poželio uspješan mandat ambasadoru Plagu i izrazio uvjerenje da će njegovo imenovanje doprinijeti intenziviranju političkog dijaloga i sveukupne saradnje sa Kraljevinom Holandijom. Tome će, kako je istakao šef crnogorske diplomatije, dodatan podstrek pružiti i planirano otvaranje Ambasade Crne Gore u Hagu”, saopšteno je Portalu Analitika sa sastanka. 

Ambasador Plaga je zahvalio na srdačnoj dobrodošlici, navodeći da će u fokusu njegovog mandata biti jačanje saradnje dvije države u oblastima od obostranog interesa. 

“Tokom sastanka, bilo je riječi o aktuelnim dešavanjima u EU, te na toj liniji naglašen značaj vrednovanja zemalja kandidata prema individualnim zaslugama. Ambasador Holandije je kazao da je Crna Gora i geografski dio Evrope, te da se pregovarački proces nastavlja. U tom kontekstu, pohvaljena je ekspertska pomoć Holandije u reformskim aktivnostima Crne Gore. Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnim zbivanjima na unutrašnjem i regionalnom planu”, navodi se u saopštenju. 
 

Komentari: 3

Zeljko R

16. 01. 2020 - 14:15

Zvanicno je navedena drzava promijenila ime i doslovce rekla da vise nijesu Holandija i taj zakon o imenu su izglasali. Prije neki dan njihov ambasador u Beogradu je rekao da imaju veliki problem u komunikaciji jer se ne postuje njihova volja. Predpostavljam da je ne postuju zato sto su Hrvati oduvjek Holandiju zvali Nizozemska. Zato cudi vase obracanje ovoj drzavi sa imenom koje su sami odbacili. U diplomatiji ovo je uvreda a za vase urednike ogroman minus. Takodje ako vam je iz navedenog ministarstva dostavljen izvjestaj da su naveli Holandija onda sa diplomatskim kodeksom nesto nije u redu.
Matan

16. 01. 2020 - 14:43

Još jednom te molim da daš ostavku. To što govore i misle prijatelji lijepo je čuti, ali u ovom trenutku je DALEKO bitnije što govore-laju i čine srpski monstruozni NEPRIJATELJI koji ne prestaju da unište Crnu Goru. Tu si bez reakcije i jedan bijedni tuta-muta!!!
Predrag

17. 01. 2020 - 02:13

Ne brinite. Sve će soći na svoje.
Novi komentar