Darmanović sa ambasadorima:

Crna Gora u saradnji sa partnerima treba da se suprostavi hibridnim napadima

Crna Gora u saradnji sa partnerima treba da se suprotstavi hibridnim napadima, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović na sastanku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i NATO i šefom Delegacije EU u Podgorici.
Objavljeno: 16. 01. 2020 - 15:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Darmanović je informisao diplomatski kor o dešavanjima koja su uslijedila nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaja vjerskih zajednica.

Šef crnogorske diplomatije je posebno ukazao na činjenicu da su tokom orkestrirane kampanje koja se vodi protiv Crne Gore prepoznati brojni elementi hibridnog ratovanja, pri čemu je podsjetio i na dešavanja tokom parlamentarnih izbora 2016. godine.

“Crna Gora je svjesna ovih hibridnih prijetnji i kao članica NATO je dužna da im se suprotstavi”, istakao je Darmanović, pozivajući na saradnju sa EU i NATO u cilju jačanja otpornosti na izazove koji dolaze od trećih aktera.

Na sastanku je konstatovan i visok stepen razumijevanja među saveznicima i partnerima za aktuelnu situaciju, kao i za crnogorsku vanjsku politiku u cjelini.

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja, šef crnogorske diplomatije je podsjetio da je Venecijanska komisija Savjeta Evrope ocijenila ovaj zakon kao korak naprijed ka modernizaciji zakonskog okvira za uređenje statusa vjerskih zajednica.

On je posebno ukazao na činjenicu da su u njegovoj izradi primijenjeni najviši međunarodni standardi, što je rezultiralo usvajanjem liberalnog zakona koji građanima Crne Gore garantuje slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja jednaku za sve.

“SPC je jedini akter koji se suprotstavio usvajanju ovog zakona, ali postoji spremnost Vlade na dijalog”, zaključio je Darmanović.

Komentari: 2

JOVO

16. 01. 2020 - 17:53

Bravo Srđane!
Drugstore

17. 01. 2020 - 06:42

Darmanovic svaka cast, sa ambasadorima stranim smije sam da se sastanak, sa ovim nasim ne. Ali svakako cestitke
Novi komentar