Promjene

CBCG odobrila: Barić novi član Odbora direktora Erste banke

Krešimir Barić, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d, novi je član Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica. Njegov mandat je počeo 1. januara, nakon odobrenja Centralne banke Crne Gore.
Objavljeno: 17. 01. 2020 - 11:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Barić u Odboru direktora Erste banke nasljeđuje Slađanu Jagar, koja se na svoj zahtjev povukla sa funkcija s prvim danom 2020.

Krešimir Barić radi u Erste&Steiermärkische Bank d.d. od 2006. godine, a na mjesto člana uprave dolazi nakon što je 15 godina proveo na rukovodilačkim pozicijama u oblasti računovodstva i kontrolinga.

U Erste&Steiermärkische Bank d.d. je zadužen za Sektor računovodstva i kontrolinga, Sektor upravljanja aktivom i pasivom, Kancelariju za ekonomska istraživanja, Kancelariju za poreze.

Godinu dana je proveo u Erste Grupi u Beču, na funkciji vođe upravljanja profitabilnosti (performance management) i kapitalom, gdje je stekao dodatno međunarodno iskustvo.

"Osim toga, učestvovao je u rotacionim programima usavršavanja unutar Erste grupe i mnogim grupnim projektima, uključujući i IEDC poslovnu školu iz Bleda, gradeći menadžersko iskustvo i znanje. Po struci je diplomirani ekonomista i aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom", saopšteno je iz Erste banke.

 

Komentari: 0

Novi komentar