Oštetila budžet FFM za više od milion eura

Skandal trese Makedoniju: Dopisivala nule na računima za UEFA i FIFA

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije (FFM), prenosi portal A1on iz Skoplja.
Objavljeno: 17. 01. 2020 - 20:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Glavna knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA.

Takođe da je vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te dijelila zaradu s njima, i samo u posljednje dvije godine oštetila budžet FFM za više od milion eura.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podnijeta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gdje je radila oko tri decenije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

"Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gdje je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično djelo. Nakon analize zahtjevane dokumentacije biće donijeta meritorna odluka tužilaštva", izjavili su u tužilaštvu za ovaj skopski portal. 

 

 

Komentari: 1

Igor

18. 01. 2020 - 12:24

Kakva zemlja čuda....počev od toga da imaju dva kursa za euro (60 denara za papirne novčanice, 50 za kovanice), da ne možeš dobiti normalni fiskalni blok, izlova zabranjene pastrve (kg je 35 u meniju restorana), pa do fore da imaju tehničku Vladu koja održava prividni mir.
Novi komentar