U Podgorici planirana izgradnja i rekonstrukcija 17 igrališta

Glavni grad Podgorica, odnosno gradsko preduzeće Zelenilo, planira da u ovoj godini na više lokacija izgradi potpuno nova ili rekonstruiše igrališta koja su zbog stepena devastacije van upotrebe.
Objavljeno: 18. 01. 2020 - 09:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Prošle godine započeli smo ovu lijepu priču u nekoliko podgoričkih naselja i zaključili da je neophodno da što prije omogućimo našim najmlađim sugrađanima da u svakom dijelu grada dobiju adekvatan prostor za igru i razonodu, ali i za socijalnu integraciju i dalji razvoj”, saopštili su iz Glavnog grada.

U zavisnosti od vremenskih uslova, te izvođača radova, kao i tenderskih i ostalih neophodnih procedura, u ovoj godini se planira izgradnja ili rekonstrukcija na ukupno 17 lokacija, pa se novim igralištima mogu radovati mališani i njihovi roditelji na Starom aerodromu (dvije lokacije), u Novoj varoši, Zagoriču, Maslinama, Draču, Staroj Zlatici, Donjoj Gorici, Nikšićki put, MZ Ljubović, Ublima, Piperima, iza Maše, iza zgrade Simpa, u Momišićima, na Koniku i u Bloku VI.

“Izgradnju i rekonstrukciju igrališta pratiće i adekvatno uređenje lokacija, u smislu oplemenjavanja sadnim materijalom, te postavljanja parkovskog i drugog neohodnog mobilijara”, dodaju iz Glavnog grada.

Podsjećaju, u prošloj godini za ove namjene Glavni grad je utrošio sredstva u iznosu 140.000 eura.

Komentari: 1

DANOJLA.

23. 01. 2020 - 09:43

Stalno počinjete nove građevine i ulice, a nikad ih ne završite. Samo obećanja pred izbore. To je postalo poprilično ODVRATNO.Mje­šta­ni Beogradske uli­ce u Podgorici već VIŠE DECENIJA če­ka­ju da se ulica dovede u iole normalno stanje. Uska je, NEMA TROTOARE, NEMA ODVOD VODE. Mje­šta­ni tvr­de da sa istim problemom srijeću više od 30 godina. Ov­dje ži­vim dugo i ništa ne ide na bolje. Ni­ko se ži­vi ne okre­će na taj na­š vrlo ozbiljan problem. Poprilično, PO ZAKONU, smo platili KOMUNALIJE, plaćamo POREZ na nekretnine - ne pomaže ništa. Violeta, sada Baranka, iz "Puteva",je prije nekoliko godina zakrpila jednu rupu 0,4 x 0,4 m. I to je sve.Obećanja je davao i novi NAČALNIK Vuković, ali...ništa novo.
Novi komentar