Nakon dvostrukog ubistva u Atini

Grci traže deportacije: Mi smo igralište kriminalaca, postaćemo Bejrut

Grčka štampa i portali opširno se bave pitanjem "uvezenih" kriminalaca, nakon ubistva vođa škaljasrkog klana u Atini. U komentarima na portalima, Grci traže deportacije kriminalaca koji su našli utočište u Grčkoj.
Objavljeno: 20. 01. 2020 - 11:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ocjena atinskih medija mogla bi se napisati i ovako: Daleko od dometa srpskih, crnogorskih, albanskih i drugih policajaca matičnih zemalja, na toplom Mediteranu utočište traže mafijaši optuženi za najgnusnije zločine. Ali, kako je mala bara puna krokodila - slijede i krvavi obračuni.

Tako naime, izgleda Grčka u očima mnogih čitalaca lokalnih portala, a nakon brutalnog smaknuća Stevana Stamatovića (43) i Igora Dedovića (43), isplivali su mnogi, slični komentari ispod pisanja grčih medija, prenose srpski mediji pisanje grčke štampe.

"Ovo područje je igralište ruskih, srpskih i arapskih kriminalaca. U posljednjih pet, šest godina sve je više obračuna. Ako ih ne deportuju što prije, južna predgrađa će postati Bejrut!", rezigniran je jedan od čitalaca.

Za sve one koji misle da su obale ove zemlje mirne van sezone, jedan komentar stiže kao šamar: "I Grčka je prepuna s*anja".

A da su gorespomenuti Rusi, Srbi, Arapi... glavni negativci u mafijaškom svijetu pokazuje sledeći komentar: "A mi baš mislili da su Šveđani!"

"Naša zemlja je puna stranaca koji je smatraju odličnom za kriminal, paušalne beneficije, ilegalnu imigraciju. U isto vrijeme, Grci odlaze iz zemlje zbog ovakvog divljaštva, nepravednog oporezivanja, bednih plata i penzija", ljutit je jedan čitalac.

Neki su zaista ogorčeni. "Sav ološ planete Zemlje se okupio ovdJe i niko ništa ne radi. Ali, nema veze sve dok Grke ne nazivaju rasistima i fašistima. E, kako se zavaravamo", glasi još jedan od komentara.

Da je zemlja postala "raj za globalni kriminal", svjedoči još jedan čitalac.

A kako izgleda život "običnog" Grka u ovakvom svijetu koji nisu željeli..."Odete u tavernu s porodicom i rizikujete život! Pa, ni u Meksiku ni u Kolumbiji nema ovoga. Zar djeca da gledaju kako im ubijaju roditelje?!" - napisao je neko.

Napadači sa kapuljačama pucali su na Igora Dedovića i Stefana Stamatovića u trenutku dok su oni večerali sa porodicama u prepunom restoranu u atinskom kvartu Vari, a potom pobjegli džipom ka Koropiji.

Kako su naveli svjedoci, u obe žrtve pucano je desetak puta - jedan je ubijen odmah, pred očima svoje djece, dok je drugi s teškim povredama prevezen u bolnicu, gdje je preminuo.

U napadu je ranjena i supruga jednog od ubijenih, a u prepunom restoranu nastala je opšta pometnja i panika. "Izgledalo je kao scena američkog filma. Muškarci su upali i počeli da pucaju. Niko nije mogao da zaustavi metke. Njihova djeca su vrištala. Jedan je odmah ostao mrtav na stolici na kojoj je sjedeo", rekao je jedan od svedoka za portal STAR dodavši da se sve dogodilo za pola minuta.

Počinioci, kako navode svjedoci, nijesu bili maskirani - bila su to trojica dvadesetogodišnjaka i jedan za kojeg se procjenjuje da ima oko 45 godina, prenosi grčki portal Vima.

Mediji prenose da ubistvo, najvjerovatnije, ima veze sa sukobom dva crnogorska klana, škaljarskim i kavačkim, u kojem je do sada stradalo 40 ljudi, uglavnom u Srbiji i Crnoj Gori, pa taj sukob zvanična Podgorica smatra pitanjem nacionalne bezbjednosti.

Komentari: 0

Novi komentar