Predsjednik Srbije saopštio

Vučić: Težak razgovor sa Đukanovićem, pozicije veoma udaljene

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je s predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Jerusalimu imao težak i kompleksan razgovor, prenosi Blic.
Objavljeno: 22. 01. 2020 - 23:36 Promjenite veličinu teksta: A A A
Vucic: Tezak razgovor sa Đukanovicem, pozicije veoma udaljene
FOTO: RAS / RAS SRBIJA

"Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o vjerskim slobodama u Crnoj Gori. Saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav", rekao je Vučić za Blic.

Vučić je kazao da se sa Đukanovićem saglasio i da uskoro nastave razgovore.

"Razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi, svjesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smiju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rješenja", naveo je.

Vučić je dodao da su razgovarali i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili se o većoj međusobnoj koordinaciji budućih nastupa pred evropskim institucijama, i o nastavku razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u regionu.

Predsjednici Srbije i Crne Gore su razgovarali tokom zvanične večere koju je predsjednik Izraela Ruven Rivlin priredio za 40 svjetskih lidera, pred sjutrašnju komemorativnu svečanost povodom 75. godišnjice oslobođenja logoraša iz nacističkog logora Aušvic-Birkenau.

Komentari: 14

СЕРБ

22. 01. 2020 - 23:59

Тако су и 2006. и 2008. разговарали и Ђукановић и Тадић - резултат видимо. И сада, у паузи док се чека формирање владе "државе" Косово, ова двојица копају понор између Банана држава Црна Гора и Србија. А Њемци - екстаза.
Razmisli

23. 01. 2020 - 02:45

Mnogo su kompleksnije stvari. Najprije ko zeli dobro Srbiji zeli joj put ostalih drzava Evrope tj EU i NATO. Rusija je jedna od gorih stvari koja se mogla desiti Srbiji ali i regionu. Region zeli takvu Srbiju. Razmisli malo o ovome. Ovo je stvar racija i buducnosti. Zaboravi proslost
vucic je pion

23. 01. 2020 - 08:33

EU i NATO Srbiji nijesu ni dali drugu sansu . Izbor je , nakon okupacije dijela teritorije, totalno porobljavanje i unistenje ili bijeg kod sile zastitnice Rusije. Doduse nije to prvi put nego se periodicno ponavljalo vise puta u istoriji . Montenegrini misle kako su "lidei" i bolji i pametnjii a u stvari se radi samo o parcelisanju teritorije i kaznjavanju i okruzivanju Srbije kao glavne zrtve.
Objektivni

23. 01. 2020 - 03:54

Ne mlati.
Podgoricanin

23. 01. 2020 - 00:18

Vučiću kaži što crnogorci imaju u srbiji a srbi nemaju u CG. Kazi koliko je procenat Crnogoraca zivio u srbiji 1990 a koliko sad. I koliko je orocenat bilo srba u CG 2990 a koliko sad . Drzi se cinjenica a ne naklapanja Kada srbija shvati da Crnogorci I Srbi nisu isti barod onda ce te prije shvatiti vasu zabludu.
Crnogorac iz Srbije

23. 01. 2020 - 00:42

"Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda ...". A da malo porazgovarate o položaju Crnogoraca u Srbiji? O njihovom položaju, hajci koja se vodi protiv njih u Srbiji itd. ?
Pera Kojot

23. 01. 2020 - 00:51

Mislite "Vucic primio direktive"
Rukfaš

23. 01. 2020 - 06:35

Što se u sve petljaš? Da nije tvoga uplekavanja ovo bi se sve završilo s anđelima. Mi bi imali i zakon i crkvu. Niko od popova ne bi bio proćeran a ni jedna crkva ne bi bila oduzeta. Ali ti i onaj tvoj pop se ne smirujete... Neka vas...
Gluma

23. 01. 2020 - 07:41

Glume težak razgovor i udaljene pozicije, koje su unaprijed dogovorili, zbog izbora. Ovakva situacija treba i jednome i drugome, zbog glasova za svoje partije. Kada dobiju izbore na fingiranom sukobu, proglasiće odnose nikad boljim, a sve će ostati po starom.
Ljubitelj tutuša

23. 01. 2020 - 08:23

Mršiknut ovog četnikoida i vratit mu popove koji nemaju CG državljanstvo. Prije nego li ih vrnemo, utvrditi njihov udio krivice u devastaciji crnogorskog kulturnog& sakralnog naslijeđa i naplatiti od njihovog poslodavca - države Servie. Poseban akcenat staviti na okupaciju CG od strane srba 1918 godine. Naravno, kada/ ako dođe do pokušaja ulaska Servie u EU, država Crna Gora sa svoje strane da reče sve što joj je na duši, shodno onome kako su nas srbi zadužili...
Gospodine Predsjednice!

23. 01. 2020 - 08:25

Ni centimetar nazad! Svjestan sam da zvucim kao Staljin sa njegovom komandom svojim generalima u toku invazije nacisticke Njemacke, ali Vas molim da razumijete ne samo moju nego i poziciju mnogo rodoljuba sa kojima ja razgovaram i kojima su ovi pravoslavni TALIBANI sto rade na unistenju drzave Crne Gore presli sve granice slobode govora! Dokle vise?
CG

23. 01. 2020 - 09:22

Vučić je jadan i patetičan! Sva ona nabusita priča je za njihovu domaću upotrebu. Jedino mu tamo to prolazi. Čim izađe vani, eto ga ka' mlada nevjesta...
zoro zagarcanin

23. 01. 2020 - 10:09

OVO JE SUVERENA DRZAVA,NIKAD VISE NE TREBA DOZVOLITI DA SRBIJANSKA POLITIKA,KOJA JE PUNA LAZI ,KLEVETA ,PODMETACINA,,KROZ ISTORIJU KO OCE DA JE ZNA VAZDA SU RADILI O GLAVI CG ZAJEDNO SA POJEDINIM EVROPSKIM ZEMLJAMA.VUCIC JE NAJVECE ZLO ZA SRBIJANSKI NAROD,ALI TO JE NJIHOV PROBLEM.
Milijana Đ

23. 01. 2020 - 12:20

Nema Vučić istoriju rješavanja kritičnih pitanja niti sukoba. Umije samo da pozira i bude bajagi snishodljiv prema glasačima. Primakne se neukim ljudima, podiđe malo i onda jaše na populizmu i gazi po tom istom narodu, Nikad nije bilo ovoliko primitivizma na sceni u Srbiji, a AV doliva ulje na vatru
Novi komentar