Advokat MCP-a

Kavarić Beladi: Dostavite nadležim dokaze da je SPC radila nešto nezakonito

Advokat Mitropolije crnogorsko primorske Dalibor Kavarić reagovao je na izjave Nikole Belade i saopštio da je sudnica mjesto za priče o zakonu, a ne portali i novine. Pozvao je kolegu Beladu da ukoliko posjeduje dokaze o nezakonitim radnjama SPC da dostavi te dokaze nadležnim organima.
Objavljeno: 23. 01. 2020 - 11:12 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Vi polemišete sa matarijalnim dokazima i podacima sadržanim u javnim ispravama iz zvaničnih državnih evidencija. Ako sam Vas dobro shvatio, Vi želite reći da su Srpska Pravoslavna Crkva, Mitropolija Crnogorsko primorska i druge eparhije u potonje vrijeme u Crnoj Gori radile sve nezakonito i koliko vidim, kako smatrate, činjenjem ozbiljnih krivičnih djela”, navodi se u reagovanju na izjave Belade Portalu Analitika i Dnevnim novinama.

Kao advokat, kako poručuje Kavarić Beladi, znate da postoje zakoni i procedure u kojima se to može i mora dokazati, a do tada svi moramo poštovati podatke iz zvaničnih evidencija.

“Postoji i Vrhovno državno tužilaštvo pa izvolite dostavite dokaze o našim nepočinstvima a ja Vama i svim državnim organima stojim na raspolaganju za sva pojašnjenja i dokaze. Ali prethodno, morate inicirati propisane postupke i procedure, a ne otvarati raspravu po medijima pred javnošću koja nema potrebna pravna znanja da bi mogla razumjeti našu raspravu. Kao što znamo; suđenja su javna pa će tada i javnost preko medija saznati za snagu i težinu argumente svih strana i moći doneti svoj sud o tome, ali sudnicaje mjesto za tu priču a ne portali i novine”, kazao je Kavarić.

Prema njegovim riječima, "ocjenu naših navoda i dokaza, i njihovu težinu dati će pravno stručna lica, a kroz adekvatno obrazloženje presuda, rješenja i drugih odluka će i javnost moći razumjeti razloge zašto je neka odluka takva kakva jeste".

“Svaki drugi način pravne „borbe“ bi se mogao shvatiti kao manipulacija sa javnošću”, zaključio je Kavarić.

Podsjetimo, pozivajući se na dokumentaciju koju posjeduje, Belada je kazao da je Srpska crkva, odnosno Mitropolija crnogorsko primorska uknjižila, mimo zakona o premjeru i katastru, Crkvu u Rogamima i oko 10.708 metara kvadratnih zemljišta na ime ove eparhije.

Komentari: 16

LUKA P

23. 01. 2020 - 11:30

Da se nije zbunio advokat Kavarić, kaže una sudu, zar nije na ulici?
Objektivni

23. 01. 2020 - 13:30

Da na Upravnom sudi. Tu se pročacka sve i vidi ko je sta radio . To i zakon kaze. Uprsvni postupsk i ok.
Legalista

23. 01. 2020 - 11:33

Stizu dva slepera, za pocetak
milica

23. 01. 2020 - 11:55

Naravno da će dostaviti, i sudu, i tužilaštvu, a zašto ne i medijima. Voli narod Crnogorski sve da vidi "crno na bijelo"
Kavaric protivzakonito djeluje

23. 01. 2020 - 12:13

Kako mislis Kavaricu JAVNOST nema PRAVO da zna??? Javnost TREBA da zna SVE sto je Spc radila po CG I te kako!!! Kavaricu DA LI POKUSAVAS da STOPIRAS NOVINARE DA OBJAVE NOVE PODATKE na ovu NAJVAZNIJU TEMU u novijoj istoriji CG!! Da li kao advokat POKUSAVAS PROTIVZAKONITO ZATASKAVAS KRIMINALNE RADNJE VASEG KLIJENTA!!!
GRAĐANSKI

23. 01. 2020 - 12:18

Zanimljivo neko momčece je ovi Kavarić! Liše toga što mu je fetka i ofucana kapotina bliža od svilene košulje, ima za prijedlog sudnicu ka jedino validno mjesto za dokazivanje, a njegovi "stručnjaci": javno po tija ulicah ne patišu manipulisat sa preostalijem dijelom crnogorskijeh postojbnika; laju, lažinjaju, podlo podmeću, sramotno izmišljaju, ... - po tijeh portalah; etc.! Znači, sve to "tamo njihovo" može, a kad g-din Belada iznese svoje stručno mišljenje, a na osnovu činjenica iz dokumentacije (što će i pokazivati i sudski dokazivati) ondar to nije pravi način! Nepromjenljivi i nepoboljšivi Srbaljski mentalni sklop!
Banjo

23. 01. 2020 - 12:27

Ovi na ulice izvedu sluđuni narod da tamo ukidaju zakon, a kad njih prozoveš za zloupotrebe upućuju na pravnu proceduru!? Kavariću, budite dosljedni, ne maltretirajte narod zbog vaših materijalnih ciljeva, no predajte Ustavnom sudu žalbu i pokrenite pravnu proceduru.
Obraz kao đon

23. 01. 2020 - 12:30

Koji god se pojavi iz SPC, ne znaš koji je bezobrazniji u svojim tvrdnjama. Kao da smo svi veslo sisali, pa ne znamo ništa o njihovim nepoštenim radnjama. Kad traže baš ih treba na sud pa neka vide kakvi su njihovi dokazi o imovini.
Freeman

23. 01. 2020 - 12:31

Gosp. Kavariću ne budite naivni,kakvo suđenje ,pa oni su svaki takav spor izgubili pred crnogorskim sudovima. Njima ostaju samo medijske manipulacije.I otimačina,naravno !.Ali to neće proći.No pasaran !.
Ćalasan

23. 01. 2020 - 12:39

KAVARIĆU ako je sudnica mjesto da se raspravlja o Zakonu što ne pozoveš Amfilohija da to poštuje nego zagađuje mikro klimu svojim marševima!
Pitam se

23. 01. 2020 - 12:42

Ako nije kršenje zakona CG obavljanje poslova bez registracije, tj. bez statusa pravnog lica u CG, onda bi vi g. Kavarići mogli biti (formalno-pravno) u pravu?
Bodin

23. 01. 2020 - 12:43

Ja se slažem da SPC nije radio ništa nezakonito, jer dobro pamtimo da je 90-ih i početkom 2000-ih DPS prepisivao vjerske objekte sa države na crkvu.. Nijesmo toliko kratke pameti
janko

23. 01. 2020 - 12:47

Gdje ti zivis Kavaricu.
Terra nova

23. 01. 2020 - 13:11

Kavariću VAŠA NEPOČINSTVA su ooogromna na svakom planu, ali došlo je vrijeme da se i to ispravi a ispraviće se !
Objektivni

23. 01. 2020 - 13:28

Ne mozete na laznim papirima izjavama i sa podmicenim ljudima dobitti papire. A onda mahati sa njima i govoriti - mi imamo pecat. Dokazite vi ( SPC ) da ste ovdje vjekovna Crkva a ne od 1921. Moracete za sve sto ste upisali podnijeti čiste dokumente. Ako ih imste ,cemu panika i šetnje. Iz neprava ne moze proisteci pravo.
CRNOGORKA

23. 01. 2020 - 18:12

Svaka cast advokatu Kavaricu, neka se objave dokazi da vidi CG i to javno ako posjeduje to advokat Belada! Koji je opste poznat uzimanju novca klijentima i gubljenju slucajeva.Uzoj i siroj nasoj famelji nije se Belada pokazao kao dobar advokat i gubio je slucajeve od istog gdina Kavarica. Toliko o njegovoj ljudskoj velicini! Kada je Kavaric angazovan u imovinskom postupku dobio je slucaj. Jako dobar advokat i coek i mi mu zahvaljujemo.
Novi komentar