Mitropolit crnogorsko primorski

Amfilohije: Manastir Morača tek 200 godina pripada Crnoj Gori

Mitropolit Amfilohije kazao je juče u Manastiru Morača da moračka lavra (Manastir Morača) pripada Crnoj Gori 200 godina, te da je ta oblast bila Stara Hercegovina. 

Objavljeno: 26. 01. 2020 - 09:06 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mitropolit Amfilohije kazao je juče u Manastiru Morača da moračka lavra (Manastir Morača) pripada Crnoj Gori 200 godina, te da je ovo bila Stara Hercegovina. 

Onima koji, kako tvrdi, "planiraju otimanje crkvene imovine", preporučio je da odu u Crkvu Svetoga Nikole da vide da je za vrijeme Savatija Hercegovačkoga mitropolita opisan svaki pedalj koji pripada lavri moračkoj.

„Zna se kome ova svetinja pripada, ko je gradio i branio, ko je ugrađivao svoje kosti, živote i vjeru u nju. Zato bi bilo dobro da ovi koje je vrijeme izbacilo da budu na čelu Crne Gore danas, ponište to bezakonje koje su proglasili u tr sata poslije ponoći, u mraku. I to neće biti ničij poraz. To će biti pobjeda pravde i istine Božije, bratske ljubavi. To je ono za šta se i mi molimo i večeras ovdje i širom Crne Gore", naveo je Amfilohije.

Dalje je kazao da su ovo molebani bratske ljubavi i sloge, poziv na bratoljublje i bogoljublje:
„To je vraćanje naroda Božijega sebi samome, svojim svetinjama, svojim istinama, i priziv svima onima koji su možda zalutali, da se vrate sebi i svojim precima. Nema tu borbe druge vrste“, zaključio je Amfilohije.