Savjet mladih DPS: Očigledno je da huligani za svoj primitivizam imaju blagoslov crkve

Osuđujemo ponašanje huligana koji ovih dana pokušavaju da crtanjem srpskih trobojki po zidovima i uništavanjem javnih površina i objekata, nametnu svoju nacionalističku ideologiju građanima Crne Gore, saopšteno je danas iz Savjeta mladih DPS.
Objavljeno: 26. 01. 2020 - 13:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Nemamo ništa protiv da svoj nacionalizam i primitivizam, pokazuju u svoja četiri zida i boje ih kojim žele bojama, ali prostor koji dijelimo svi zajedno, na kome žive građani svih vjera i nacija, neće uništavati. Žalosno je što ovo huliganstvo, kao i udruženja i pojedinci koji ga sprovode pod lažnim izgovorom “očuvanja svetinja” ne krijući svoju bliskost sa čelnicima Mitroplije, očigledno imaju blagoslov Crkve”, poručuju mladi DPS-a.

Oni su dali punu podršku nadležnim organima da spriječe huligane da šaranjem i bojenjem zidova, maltretiraju ostale građane i ruže javne površine.

Savjet mladih DPS Crne Gore poslao je i fotografije sa profila izvjesnog Milivoja Brkovića, koji je, kako kažu, juče predvodio šaranje zida na Zlatici i preko svog Facebook profila tu akciju prenosio.