MVP: Preduzećemo mjere protiv ministra-savjetnika Ambasade Srbije koji flagrantno krši pravila

Crna Gora se u potpunosti pridržava odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i isto očekuje od svih diplomatskih predstavnika u našoj zemlji, saopštili su večeras iz Ministarstva vanjskih poslova, najavljujući da će preduzeti mjere protiv ministra-savjetnika Ambasade Srbije u Podgorici.

Objavljeno: 28. 01. 2020 - 22:17 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako ističu, u djelovanju ministra-savjetnika Ambasade Srbije, stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vjera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama. 

“U otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz obostrano razumijevanje, ambasador Srbije je u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore precizno i detaljno obaviješten o karakteru ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim mjerama koje će biti preduzete od strane crnogorskih organa”, naveli su Ministarstvu.

Sa druge strane, dodaju, naša diplomatkinja u zvanju ministra savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša se i djeluje primjereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mjera protiv nje nema.

Ministar spoljnih poslova u vladi Srbije, Ivica Dačić, kazao je ranije da su crnogorske vlasti zabranile prisustvo sastancima državnih organa i institucija otpravniku poslova Ambasade Srbije u Podgorici, Ljubiši Milanoviću.

***Dačić: Nemojte da mislite da Srbija neće reagovati

Komentari: 5

Objektivni

28. 01. 2020 - 22:52

A sta je to činjelo ? Islo na litije ? Prenosio komande iz Bgd , donosio pare , narucivao lazne vijesti ? Sigurno nije nista posteno .
lepo vi rekao Dacek

29. 01. 2020 - 10:23

Sve mjere izazivaju protivmjere i vec je ona gospoja Scepanovic , bese li , dobila zabranu pristupa drzavnim institucijama ali rezimski mediji cute . Sa neprijateljima NULTAtolerancija .
Za ocekivati je bilo

28. 01. 2020 - 23:36

Vjerovatno huskaju Srbe na proteste ili incidente ko i svuda sirom bivse YU
CT

28. 01. 2020 - 23:49

Sto je pisac htio da kaze, vjerovatno, samo on zna.
Nemanja

29. 01. 2020 - 08:37

Zasto lijepo ne objvite sve sto mu se stavlja na teret? Ovako ostavljate prostor za mnipulacije.
Novi komentar