Osamnaestogodišnjak išamarao doktoricu dok ga je pregledala

U subotičkoj bolnici sinoć, poslije 20 časova, fizički je napadnuta ljekarka, dr Bogdanka Đapić, koju je osamnaestogodišnji mladić M.P. ošamario.
Objavljeno: 28. 01. 2020 - 22:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je bio na lekarskom pregledu u subotičkoj bolnici, a onda neočekivano počeo da šamara doktorku Đapić na odeljenju neurologije i naneo joj povrede. Protiv M.P. biće podneta krivična prijava.

Mladić je sa majkom došao u bolnicu, a kako Kurir saznaje on je nasrnuo na ljekarku, jer je izgubio strpljenje zbog, navodno dugog čekanja nalaza. Ljekarku je udario „otvorenom šakom” i naneo joj povrede na lijevoj strani glave i uha i podlive na licu kod vilice. Od jačine udarca, doktorka je izgubila ravnotežu, ali nije pala, već je kako saznajemo, ostala pri svijesti. Tokom pregleda, oko 14 sati, ljekarki specijalisti konstatovano je krvarenje iz uha, povreda bubne opne, što je konstatovano kao lakše povrede.

Kolege su pružile pomoć ljekarki a pacijent je, kako saznaju mediji glasno  izražavao svoje nezadovoljstvo bolničkim uslugama na Hitnom prijemu i dugim čekanjem na nalaze. Nakon pregleda mladić je sa roditeljem htio da napusti bolnicu, ali je osoblje pozvalo policiju. 

„Povrijeđeno joj je uho, krvarila je i nadamo se da ovaj posljednji napad na ljekare u subotičkoj bolnici neće proći kao da se ništa nije dogodilo”, kaže za Kurir M.Đ.

Slučaj je proslijeđen Osnovnom javnom tužilaštvu, a jedan od očevidaca napada u bolnici kaže, da ovo nije prvi slučaj napada na medicinsko osoblje u bolnici.

„Dogodilo se i na terenu pretprošle godine da su napadnuti ljekari Hitne pomoći i da su povrijeđeni, a prije nekoliko mjeseci, poslije pucnjave na Buvljaku, i u dvorištu Bolnice su potegnuti pištolji”, kaže čovjek koji se javio Kuriru da ispriča današnji slučaj napada na ljekarku u bolnici.

Naročito je ugrožen Hitan prijem, gdje se najčešće događaju različiti nasrtaji čak i od strane pacijenata kojima se pruža pomoć, pa nakon svih napada i prijetnji osoblju Bolnice, jedna od građana koji su svjedočili nasrtaju na ljekara kaže, da bi bar na ulazu Hitog prijema trebalo da bude uniformisani policajac koji bi sprečio bilo kakvo nasilje.

Komentari: 1

@

28. 01. 2020 - 23:51

TO JE POGORSANJE ODNOSA U SUSJEDSTVU I ODMAH DA SE SASTANE CG RUKOVODSTVO!
Novi komentar