Potvrdila novosadska policija

Nađene eksplicitne fotografije djece u stanu stiliste

Novosadska policija potvrdila je jutros da je uhapsila poznatog dizajnera i fotografa Srđana Švelja (52) zbog sumnje da je kao modele za izradu eksplicitnih fotografija koristio maloljetnike i mlađa punoljetna lica, koji dolaze u svratište i, zauzvrat, davao im narkotike.
Objavljeno: 29. 01. 2020 - 13:23 Promjenite veličinu teksta: A A A
Nadene eksplicitne fotografije djece u stanu stiliste
Foto: Pink.rs

Dizajner je uhapšen pošto su se policiji javili maloljetnici – žrtve muškog pola uzrasta od 12 do 14 godina koje je on, kako se sumnja, zlostavljao.

Pretresom stana osumnjičenog, policija je pronašla fotografije, nastale zloupotrebom maljoletnika u pornografske svrhe.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Sumnja se da je dizajner u stan dovodio romske dječake iz novosadskog naselja Veliki rit u stan i poslije fotografisanja, nudio im da ih seksualno zadovolji.

Ovu šokantnu informaciju kasno sinoć potvrdio je i Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koji je nedavno saopštio da je pet poznatih osoba iz Beograda, Novog Sada i Subotice imalo seksualne odnose sa djecom, ali tada nije htio da saopšti njihova imena.

Na svom fejsbuk profilu Jurić je sinoć napisao:“ Da sam vam dao imena, onda kada ste to tražili i očekivali od mene, večeras ne bismo imali prvog uhapšenog pedofila. I to je samo početak. Idemo dalje. Večeras je uhapšen modni kreator S. Š. zbog sumnje da je imao seksualne odnose sa maloljetnicima. Ovo je samo početak naše borbe protiv pedofilije u Srbiji.

Komentari: 0

Novi komentar