DPS Bar: Najoštrije osuđujemo zloupotrebu djece, incident koga se gnušaju svi građani Bara

Slučaj zloupotrebe osnovaca u barskoj Osnovnoj školi “Jugoslavija” tužan je primjer spremnosti pojedinaca da čine drastične prekršaje u svojoj profesiji kako bi lične stavove iznijeli u javnost, pritom na najgrublji način zloupotrebljavajući maloljetne učenike koji su im povjereni na obrazovanje i vaspitanje bez uplitanja nacionalnih, političkih i drugih uvjerenja, ocijenili su iz OO DPS Bar
Objavljeno: 29. 01. 2020 - 16:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Podsjetrimo danas je objavljeno da je protiv učiteljice iz Osnovne škole Jugoslavija u Baru, Rade Višnjić, ta obrazovna institucija pokrenula je disciplinski postupak jer je učenicima zadala da crtaju trobojku na času.

U OO DPS Bar ističu da je korišćenje pozicije nastavnika da se djeci zadaju školski zadaci koji za cilj imaju širenje nacionalne ikonografije koja se u aktuelnom društvenom trenutku zloupotrebljava, neprihvatljivo, suprotno svrsi i namjeni školskog sistema obrazovanja i duboko zabrinjavajuće za sve roditelje učenika školskog uzrasta čija djeca pohađaju obaveznu nastavu u školskim ustanovama.

“Razočarava i pojava da ostrašćeni pojedinci šalju ovakvu sliku iz Bara, grada koji je oduvijek bio i danas je primjer suživota građana svih vjera i nacija, gdje su različitosti oduvijek njegovane kao bogatstvo svih, a isključivost otjerana na margine građanskog načina života Barana. DPS Bar najoštrije osuđuje zloupotrebu djece i ovaj incident koga se gnušaju svi građani Bara, s uvjerenjem da će nadležne institucije reagovati adekvatno, kako bi loše namjere pojedinaca bile u potpunosti isključene iz sistema javnog obrazovanja”, zaključuju u barskom DPS-u.

Komentari: 5

Sonja

29. 01. 2020 - 17:29

I meni smeta sto mi dijete uci iz knjiga koje vi napisaste. Pa nijednom ne rekoh pred djecom ne uci iz ovih knjiga. Smeta mi gospodo DPS-ovci. Placam RTV Crne Gore pa zasto ne dadoste za novigodisnji program malo prostora i za nas. Samo mi nemojte reci da ste demokrati i da nijeste u CG protiv svega sto je Srpsko. Sto ste usli u NATO nemam protiv, sto priznaste Kisovo, znam da moraste, pa i nekaste. Ali ovo da nam dusu uzimate neprosto vam bilo.
SINDON

29. 01. 2020 - 18:33

Sonjo OVO NIJE SRBIJA VEC CRNA GORA OVDJE STANUJE. CRNOGORCI SRBIJANCI ALBANCI HRVATI MUSLIMANI MORAJU ZIVJET U NAS CRNU GORU
007---100% TAKSE

29. 01. 2020 - 19:12

NA TRAKTOR
Korisnik

29. 01. 2020 - 17:42

Smijete li osudit, da na sajtu. Tuzi.org.me/naslovna Opstina Tuzi stoji Albanska zastava. Zasto ne stoji Crnogorska.
daka

29. 01. 2020 - 23:03

Zasto dame I gospodo iz DPS? Pa vi ste sve njih namjestili I zaposlili u Br.
Novi komentar