" /> " />

Akcionari Trebjese žele zgradu Crvenog krsta u Dubrovniku

05zgradacrvenogkrizaok
U
druženje manjinskih dioničara nikšićke Pivare "Trebjesa" traži od uprave kompanije da kontaktira nadležne u Hrvatskoj kako bi vratili vlasništvo nad poslovnom zgradom u Dubrovniku, koju je nikšićka kompanija kupila još 1962. godine, javlja hrvatski portal Biznis.

Objavljeno: 05. 02. 2013 - 11:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pošto je zgrada, kako su saopštili Biznisu iz Udruženja, kupljena od novca koji je radnicima odbijan od plata, potrebno je napraviti procjenu vrijednosti te zgrade po tržišnoj cijeni, a da se novac od prodaje isplati radnicima ili njihovim zakonskim nasljednicima.

Zgrada Crvenog krsta nalazi se na vrlo atraktivnoj lokaciji u Dubrovniku, uz samu obalu, na adresi Obala Ivana Pavla II. 61.

Predstavnik Upravnog odbora Udruženja Boro Nikolić i njihov advokat Radomir Odalović posjetili su 21. siječnja Dubrovnik kako bi utvrdili ko je vlasnik zgrade koja je dijelom služila kao radničko odmaralište, a dijelom kao distributivni centar za prodaju piva na teritoriju Dubrovnika i okoline.

Prema dokumentima koji se nalaze na dubrovačkom sudu i katastru, Nikolić i Odalović su utvrdili da je pravo vlasništva nad zgradom od 1962. do 1994. bilo upisano na Pivaru, a da je tokom ratnih dešavanja upisana kao vlasništvo Republike Hrvatske i da je od tada koristi Crveni križ Dubrovnika.

„Pivara Trebjesa nikada ni na koju pravnu ili fizičku osobu nije prenijela pravo vlasništva nad poslovnom zgradom. Od izbijanja ratnih sukoba na području bivše SFRJ nije se znala sudbina ove poslovne zgrade, tako da ona nije obuhvaćena privatizacijom Pivare Trebjesa“, naveli su manjinski dioničari.

"Trebjesu", jedinu crnogorsku pivaru, kontroliše kanadska kompanija Molson Kors.

Komentari: 5

ivo

05. 02. 2013 - 13:54

Što je s tim Nikšičkim pivom, kupovao sam ga u Hrvatskoj od 2004-2006 i nestalo je, a kaže moj stari da su Crnogorci imali najbolju pivu ne samo u exYu nego i šire! jel se radi još pivo?
Митар

05. 02. 2013 - 14:32

Мало сте мука задали госпарима, па би сад зграду. Знате ли ви да смо им дали .... као ратну одштету и да би сваки нови захтјев нарушио добре односе које је Кривокапић васпоставио.
ljubo

05. 02. 2013 - 14:41

Ivo bolan smije li se doc do Dubrovnika da donesem koji paket da skupa popijemo.
ivo

05. 02. 2013 - 14:56

Ma može stari dođi da se napijemo ko stari drugari...idemo malo loviti žene po Dubrovniku :-;
Vedrana

05. 02. 2013 - 15:19

Kao što smo i mi njima čuvali imovinu, na pr. Agrum u Igalu! Sjećate li se kako smo ga rasprodali ( i robu i imovinu), a poslije platili nešto sitno. E tako će i oni nama, možda nešto i sitnije.
Novi komentar