Politika

Lekić: Ako pobijedim, tražiću da mi obezbijede uslove za prelazak na Cetinje

lekicprelazakok
Lider Demokratskog fronta i nezavisni kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima Miodrag Lekić kazao je da će ukoliko pobijedi na izborima tražiti da se obezbijede uslovi da predsjednik boravi u crnogorskoj prestonici Cetinju.

Lekić: Ako pobijedim, tražiću da mi obezbijede uslove za prelazak na Cetinje
Portal AnalitikaIzvor

- Ja bih tražio od Vlade da mi stvore uslove za prelazak na Cetinje, ja mislim da se treba ozbiljno voditi prema toj činjenici da je Cetinje prestonica i da predsjednik ne treba da čeka na aerodromu u Podgorici nekog državnika, pa onda odu do Cetinja, i da se vrati u Podgoricu. Crna Gora je mala, ne insistiram na anomalijama, kazao je Lekić gostujući u emisiji "U centar" na RTCG autora Andrije Nikolića odgovarajući na pitanje šta će biti potez Miodraga Lekića ukoliko pobijedi na predsjedničkim izborima.

Lekić je naveo i da se pitanje "prestonice stalno preskače".- Tražio bih od Vlade da mi stvori uslove da stanujem tamo i budem tamo. Kada kažem uslove, mislim na uslove za period mandata, a ti uslovi bi onda čekali nekog drugog predsjednika, naveo je Lekić pojašnjavajući da bi prestonica bila njegovo stalno mjesto prebivališta.

Lekić je kazao da prikupljanje potpisa za kandidaturu na predsjedničkim izborima teče prema predviđenom planu, te da računa da će sakupiti dovoljno potpisa.

Lekić je rekao i da cijeni „svaku iskrenu podršku kao i podršku SNP-a“- Stav SNP-a da podrži opozicionog kandidata smatram izrazom demokratičnosti te partije opozicionog djelovanja. Ta činjenica ima politički značaj u javnom životu u pozitivnom smislu i doprinos kompaktnosti i snazi opozicije- naveo je Lekić.

Neobično je kako smatra Lekić, da neka opoziciona partija bude u dilemi kome će pružiti podršku kada se nađe između opozicionog kandidata i kandidata vlasti.

- Logično je da idu opozicionom kandidatu ili nekom od opozicionih da ne ističem sebe pošto ima i drugih opozicionih kandidata. Ali dilema da li podržati predstavnika vlasti ili opozicije je malo neobična- smatra Lekić.

Građanima Crne Gore, kako je naveo, namjerava da se predstavi kao ozbiljan kandidat. -Želim da se na ozbiljan i odgovoran način predstavim Crnoj Gori, kao ozbiljan kandidat koji ima određene ideje i programe i koji želi nešto da mijenja, a na građanima je da naprave izbor- rekao je Lekić.

Prema Lekićevom mišljenju Vujanović je zakazao izbore prema planu i tempu partijske računice, napominjući da su izbori u Nikšiću trebali biti zakazani istovremeno kad i predsjednički.

- Zašto bi se trošio novac u Nikšiću dvadeset dana prije predsjedničkih. Zato što je neko kalkulisao u partiji i dao naređenje predsjedniku da zakaže i to je je jedan suštinski problem. Tu je moja distinkcija u odnosu na druge predsjedničke kandidate, u tome što ja smatram da je nacionalni prioritet borba protiv korupcije i kriminala- kazao je Lekić.

 

 

 

Portal Analitika