Fudbal

Dogovorili se Srbi i Hrvati

FudbalskaLoptta
Na mečevima između fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo neće biti organizovanog dolaska gostujućih navijača, dogovorila su se dva Saveza, najavljujući da će o tom sporazumu obavijestiti i FIFA.

Dogovorili se Srbi i Hrvati
Portal AnalitikaIzvor

Po završetku dvodnevne inspekcije članova delegacije Fudbalskog saveza Srbije i posjete Zagrebu, kao i sastanka sa predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza, održanog 28. januara 2013. u prostorijama HNS, a uoči odigravanja utakmice grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu u kojoj će se 22. marta na "Maksimiru" u Zagrebu sa početkom u 18 časova sastati reprezentacije Hrvatske i Srbije, predstavnici dva nacionalna saveza - HNS i FSS, istovremeno preko svojih zvaničnih sajtova, objavili su zajedničko saopštenje za javnost u kojem između ostalog stoji:

"U skladu sa dobijenim preporukama od FIFA i UEFA, te nadležnih institucija obje države, zajednički je odlučeno da za naredne dvije kvalifikacione utakmice Grupe A između Hrvatske i Srbije ne bude organizovanog vođenja navijača gostujućih ekipa. Odluka je bazirana na činjenici da se u oba slučaja radi o utakmicama visokog rizika i zaključeno je da je ovo najbolje moguće prevetnivno djelovanje.''

Portal Analitika