Izbor za „najzelenije preduzeće u Crnoj Gori“

0704-Spojimo-niti
U
Crnoj Gori će prvi put ove godine biti izabrano eko-preduzeće. Riječ je o akciji koja se u Evropskoj uniji organizuje od 1990. godine, a kod nas je sprovodi Ministarstvo održivog razvoja i turizma u okviru kampanje „Spojimo niti“, piše Pobjeda.

Objavljeno: 07. 04. 2013 - 04:39 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovim projektom Crna Gora će se pridružiti zemljema Evrope koje prepoznaju i cijene organizacije i vlade koje doprinose zaštiti okoline i održivom razvoju.

Osim kriterijuma poštovanja Zakona o zaštiti prirode, od kompanija se traži da sprovode monitoring emisije štetnih gasova, ispuštanje otpadnih voda, zagađenost tla, potrošnju energije i proizvodnju otpada i njegovo odlaganje, a razultati moraju biti dostupni javnosti.

Kako piše Pobjeda, preduzeće treba da ima i zapošljeno lice ili sektor zadužen za zaštitu životne i zdravlja. Osim toga mora sprovoditi i ekološke obrazovne kampanje.

U prijavi za konkurs treba saopštiti podatak o investicijam u zaštiti životne sredine u protekle tri godine, kao i posjedovanje nekog od sertifikata ili standarda za zaštitu životne sredine i ekološki znak.

Najbolje kompanije izabraće žiri, a nagrade će prema planovima organizatora biti dodijeljene u maju.

- Pobjednici konkursa eko-preduzeće 2013. u Crnoj Gori, naredne godine mogu konkurisati za izbor najboljeg ekološkog preduzeća u Evropskoj uniji, piše Pobjeda.

Foto:  vimeo.com

Komentari: 1

Dusan Madzarovic

07. 04. 2013 - 17:17

POZIVAM sve prijatelje zelenila, lijepog ambijenta, divne prirode i jos ljepseg zraka i sunca da dodju i posjete Hotel KORALI--Sutomore i siguran sam kome ce dati svoj glas za NAJZELENIJE i najuredjenije preduzece. Svoj udio u uredjenosti ovog ambijenta, koji svake subote i nedjelje obilaze mnogi SVATOVSKI gosti za slikanje svojih MLADENACA, dala je svojim udjelom i DIJASPORA Crne Gore. Dje god stigne nasa dijaspora, ostavlja VIDNE i upecatljive prizore dobrog ukusa. POZIV Ministarstvu ORT da ove godine ne zaobidju Hotel KORALI----Sutomore.
Novi komentar