Kako smo i ranije izvijestili, finiš je bio prilično neobičan - Danci su poveli 28:24, pa gotovo sedam minuta nijesu dali gol, te su Šveđani prišli na 28:27. Potom je Danskoj poništen gol zbog dodavanja više prilikom pasivnog napada, tako da je Švedska imala šansu da dođe do boda u posljednjim sekundama.
Prvobitno je djelovalo kako se to i dogodilo - Bergendal je dao gol, ali su češki arbitri procijenili kako je u pitanju bio prestup.
Time je Danska stigla do još jednog trijumfa i vjerovatno prvog mjesta u grupi uoči polufinala.
No, evropski ljubitelji rukometa večeras su prilično začuđeni odlukom sudijskog para Horaček - Novotni da ponište posljednji pogodak Švedske. Zapravo, mnogi od njih smatraju kako su evropski prvaci debelo oštećeni u toj situaciji.
Da li su u pravu, procijenite sami na osnovu snimka u nastavku, pri čemu treba istaći da ni Danci nijesu prethodno bili zadovoljni pojedinim odlukama arbitara.