Ostalo

VN MALEZIJA: Pobjeda Rikarda u Maleziji

Vozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo, pobjednik je Velike nagrade Malezije, 16. trke ovogodišnjeg šampiona Formule 1 koja j danas vožena na stazi Sepang.
VN MALEZIJA: Pobjeda Rikarda u Maleziji
Portal AnalitikaIzvor

Do prve pobjede ove sezone, četvrte u karijeri, došao je za sat, 37 minuta i 12 sekundi. Holanđanin Maks Ferstapen iz Red Bula bio je drugi, dok je kao trećeplasirani kroz cilj prošao Niko Rozberg iz Mercedesa i pored kazne od deset sekundi na konačan rezultat.

Finac Kimi Raikonen u Ferariju završio je na četvrtom mjestu,peti je bio Valteri Botas iz Vilijamsa, a šesti vozač Fors Indije Serhio Peres. Bodove su još osvojili Fernando Alonso iz Meklarena, vozač Fors Indije Niko Hulkenberg, Dženson Baton iz Meklarena i Džolion Palmer iz Renoa.

Zvanični svjetski prvak Luis Hamilton iz Mercedesa odustao je u 41. krugu pošto mu je eksplodirao motor. Britanac je prije odustajanja na prvom mjestu imao 20 sekundi prednosti.

Rozberg je, pet trka prije kraja, vodeći u plasmanu vozača sa 288 bodova, 23 više od Hamiltona. Rikardo je treći sa 204 boda. U poretku konstruktora, Mercedes je prvi sa 553 boda, ispred Red Bula sa 359 i Ferarija sa 313. Šampionat će biti nastavljen narednog vikenda trkom za Veliku nagradu Japana.

Portal Analitika