Region

RRA: TV Pinku maksimalna kazna zbog "Preljubnika"

okpreljubnici
R
epublička radiodifuzna agencija (RRA) Srbije podnIJela je zahtJev za pokretanja prekršajnog postupka protiv televizije Pink zbog sadržaja emisije "Preljubnici", emitovane 8. februara, koja može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju djece i omladine.

RRA: TV Pinku maksimalna kazna zbog "Preljubnika"
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz RRA, "Pinku" je naloženo da emisiju "Preljubnici" i slične programe čiji sadržaj može da naškodi fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine ne može da emituje prije ponoći.

Kada je riječ o konkretnoj emisiji, i eventualnim saznanjima autora o krivičnom djelu na osnovu koga je napisan scenario za tu emisiju, Savjet RRA očekuje da nadležni organi sprovedu postupak u skladu sa zakonom.

Kako je Tanjugu rekao zamjenik predsednika Savjeta Goran Karadžić, maksimalna kazna za slične prekršaje je milion dinara. Karadžić je dodao i da se u RRA nadaju da će sud izreći maksimalnu kaznu jer je riječ o ponovljenom delu.

Savjet je upozorio "Pink" da je sadržaj te emisije suprotan Zakonu o radiodifuziji i Opštem obavezujućem uputstvu o ponašanju emitera (kodeks) i obavezao emitera da to saopštenje javno objavi u svojim centralnim informativnim emisijama uz izvinjenje gledaocima. Savjet RRA je upozorio predstavnike "Pinka" da sve emisije moraju biti označene na pravilan način za godište kome su namijenjene, a u skladu sa Opštim obavezujućim upustvom.

(Tanjug)

 

 

Portal Analitika